Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

fredag 17 oktober 2008

Piteson matchar herrarna i Sölden nästa helg!

Peder Hedeby är med och matchar våra svenska herrstjärnor i kommande premiär!

Peder, som är skolad i Piteå Alpina, tog i det närmaste Grand Slam i 1993 års ungdoms-SM i Gällivare. Det blev GULD i slalom, GULD i storslalom och brons i störtloppet. Han var mycket lovande men tyvärr fick karriären en knuff i fel riktning när han i Åre, inför ungdoms-OS i Spanska Sierra Nevada, föll på Super-G träning och bröt benet. Ett vanligt benbrott som tyvärr läkte fel och fick brytas upp igen. Det blev inget OS...den gången i vart fall... Peder kom tillbaka och åkte FIS mellan åren 1994-1998 och nådde som bäst en 12e plats i Finska Sallatunturi.

Sista "aktiva" året, 1998, fick Peder draghjälp av två numera ärrade veteraner inför ett inspel inför ÄJSM i Jörn, som för övrigt Piteå Alpina stod värd för. Med ett till synes aldrig sinande självförtroende tog Peder uppgiften som "busenkel" trots att han var tämligen "otränad". Det tränades och vallades och med gammalt avlagt material från Fredde Nyberg och med hjälp av Sören Gabrielssons förpreparering gjorde han nästan det omöjliga möjligt på tävlingsdagen. GULDET flög dock all världens väg i sista hoppet men det blev ett meriterande SILVER i Äldre Junior-SM, det som också skulle bli hans sista aktiva framträdande.

Han gick skidgymnasium i Järpen. I övrigt är han intresserad av fotografering och man kan se hans namn i samband med olika "plåtningar" inom alpint.

Kolla tex http://www.fotosidan.se/member/view.htm?ID=40607

Nu gör han ny karriär som medieansvarig och till viss del ansvarig för fysträningen för bl a Makkan, Byggis, Myhrer och nya stjärnskottet Olsson, vilket är grymt! Jag önskar honom, på Piteå Alpinas vägnar, stort lycka till! Vi är grymt stolta!

Håll koll på en av killarna, Matts Olsson från Valfjället. Han kan bli nåt riktigt stort!

Inga kommentarer: