Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

lördag 18 september 2010

Effektiv grundträning i Tyskland














Bild: Tjejer på G i Bispingens inomhushall!

Vi summerar dag 1 i hallen med ofantligt många åk, kanske ett 40-tal. Det har handlat om grundteknik med allt vad det innebär. Peter har som vanligt jobbat ambitiöst med hela gruppen, och trots gruppens storlek, hanterat det med bravur. Det är också en av fördelarna med inomhusåkningen - effektiviteten. Ingen försvinner i långa köer och långa lift- och backsystem. Informationen mellan åkare och tränare blir tydlig och tränaren kan "fånga" alla. Efter dagens övningar verkar alla vara jättenöjda och samtliga gör stora framsteg, fastän koordinationen inte är på plats ännu - vilket är fullt förståerligt.














Bild: Sexstolslift med vy över Sölden

Åkarna har fått jobba med grunderna, d v s bl a hitta balansen i åkningen och vad som påverkar svängen. Det har blivit ett 15 tal olika övningar och många övningar har lösts med bravur medan vissa varit svåra.














Bild: Övning ger färdighet

Juniorkillarna och Isak har åkt gokart idag och Klein drog det längsta strået. Kim, Affe, David och Joel gjorde vad de kunde men det räckte inte riktigt. Imorgon får de revansch och då kliver även övriga, inklusive mig, in på banan.

Idag har varit en bra dag även för mig. En hel del friåkning men även några sköna åk i kortkäppsbanan. Jag känner att jag är starkare i år. Fysträningen har haft betydelse och jag hoppas att även ungdomarna skött sin fys på ett bra sätt. Det kommer att visa sig så småningom. Mastergänget från Stockholm var på plats. En som imponerar är Anders Hellgren, Djurgården. Se en stilstudie på farbror, 63 år.














Bild: Anders Hellgren, Djurgårdens IF och Svensk Masteråkare

Maten är bra och ungdomarna äter! Ett besked som föräldrarna/finansiärerna säkert efterfrågar. Bildbevis på att de är i gott skick visas nedan. Några saknas tyvärr men ingen fara, de chillade sannolikt på rummet eller gjorde nåt annat roligt.














Bild: Mätta och belåtna ungdomar fångade på bild

Inga kommentarer: