Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

fredag 29 oktober 2010

Bra dag och bra prestationer!

Kylskåpet sett från toppen

Banläggning i Kylskåpet

Prestationerna avlöste varandra idag! Solen sken som aldrig förr och vi startade morgonen med bra friåkningsövningar i Panoraman på Tiefenbach-glaciären. Underlaget har blivit bättre och bättre och idag var det fantastiskt. Underlaget tillät alla att testa gränserna ordentligt. Det blev en hel del övningar med syfte att "lägga omkull" ordentligt. Alla flyttade gränserna och det såg riktigt bra ut.

Kl 11:00 stod vi på plats i "Kylskåpet" och "paxade" plats intill tyska landslaget. Det blev fem storslalombanor i bredd och vi fick ut ca 30 sväng. Underlaget var superbra och alla åkare slet mycket bra. 3100 meters höjd kräver god kondition och jag tror att det märktes hos dem som tränat lite för lite kondition och vice versa. Höjdmetrarna suger energin ur en, så enkelt är det. En del åkare såg ut som "nya" efter friåkningsövningarna på morgonen. Efter kvällens möte konstaterar vi alla att veckan varit givande och att de alla har mycket att vinna på att fortsätta jobba fokuserat och målmedvetet när vi kommer hem på "hemmaplan".

Imorgon laddar vi om med slalom under morgontimmarna. Det vankas sol, igen. Vi avslutar ca 11:30 och tar bussen ner för packning, dusch och lunch. Därefter väntar ca 24 timmars bussresa hemåt.

Vi passar på att tacka Kjell Åhlen och Sports Scandinavia för fantastiska förutsättningar på glaciärerna i Sölden. Tack!

Peter Mellgren laddar för en ny dag...

...och Kim Wiklund, Bygdsiljum, värmer upp inför ett storslalomåk

Inga kommentarer: