Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

måndag 23 februari 2009

Efterlängtad premiär med mersmak!

Välkommen tillbaka Carro!

Luleå Alpinas Carro Wiklund, med ett slalomhjärta som få, stod för helgens bedrift i Luleås ENL FIS SL! Tveklöst alla kategorier. Som den tjejen har visat tålamod, ja det imponerar minst sagt. Carro ådrog sig ett komplicerat benbrott för ett par säsonger sedan. Benet växte inte ihop som planerat och var tvunget att brytas upp igen. Läkprocessen tog längre tid än beräknat. Samspelet mellan nerver och muskler tog tid och smärtorna har löst av varandra de senaste åren. Man skulle nästan kunna säga att Carro haltat sig igenom halva tonårsperiodentiden.

Hon har haft besvärliga A1- och A2 år med mycket ofrivillig vila och bl a missat direktkval till USM i Gesunda 2008. Hon skadade sig i Lyckselekvalet men kom till Piteås A-final och satsade allt på ett kort och tog en övertygande seger. Taktiskt korrekt. Hon klarade uttagningen till C2 läger efter bra insats i tuffa Klövsjösvängen trots sina skadeproblem.

Hon fick glädje och framtidshopp av att konstatera, när hon väl hittade en bra läkare som kunde berätta varför smärtan aldrig kunde ge sig, att inga korsband, ledband eller menisker var trasiga. Endast en "flika" störde. Smärtan av detta "veck" inne i knäet försvann efter ytterligare operation. Nu låg "vägen" öppen igen! Detta var uppskattningsvis i oktober/november. Full träning från decembers slut, sa läkaren. Carro har efter operation haft en mycket bra taktik. Under försäsongen endast försiktig grundteknik och sakta men säkert, då och då, tillämpad banåkning. Inga tävlingar i onödan vilket visat sig vara helt rätt.

Se Carro åka skidor i början av februari,



Nu stod hon där, i helgen, i startbåset, i Luleås internationellt godkända slalomhang, och "skakade" av nervositet inför premiären. Att ställa upp i tävling efter en skada av detta slag och efter så mycket smärta och sannolikt med mycke tvivel på sin förmåga, och prestera som hon gjorde, är värt att lyfta fram.

Carro kom, sågs och segrade, i vart fall över "smärtspöket"! Hon placerade sig på fjärde plats, visserligen inget startfält att tala om, annat än de tre första damerna. Skidgymnasieeleverna Rebecka Gunnarstedt, Caroline Lundmark och Erika Steding hade visserligen fullt sjå att skynda sig ner före Carro. Se resultat

Lördag
http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=AL&raceid=56244

Lördagens resultat gav henne drygt 100 i punkter vilket inte alls är långt ifrån topp 20 i hennes åldersklass i Sverige. Betänk dessutom att tävlingen inte var någon "punkttävling" att tala om.

På söndagen hade hon ett andra åk som var snabbare än en av eleverna på gymnasiet i Gällivare. Inte illa av en förstaårsjunne som fått några säsonger störda av smärta och lidelse och med tanke på att det var en försiktig premiär. Det är som jag brukar säga, efter regn kommer sol!

Välkommen tillbaka Carro!

Inga kommentarer: