Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

måndag 16 februari 2009

Mod och bestämdhet - en "balansering" för framgång

LVC i Övertorneå var lite av min dotter Moas "comeback" till tävling. Hon hade stått över ett kval i Piteå för att hon två veckor innan ramlat ganska hårt i hemmabacken och sträckt stora lårmuskeln med ett ganska besvärligt läkmoment som följd. LVC i Övertorneå närmade sig med stormsteg och hon blev sakta bättre och bättre. En strid mot klockan på sätt och vis. Hon hann inte med mer än ett pass storslalomträning i bana samt några korta teknikpass i slalom men var förstås inställd på att köra. Super-G träning hade dock inte hunnits med...

Ändå stod hon där, i Övertorneås backe, med förväntningar, med inställning, med ett litet "tilltufsat" mod, och försökte prestera det hon kunde. Moa åkte bra storslalom, främst i andra åket. Mer mod och bestämdhet i åkningen och hon är tillbaka i god form...

Nu blev det tyvärr en vurpa igen. Denna gång i Super-Gn på söndag. En vurpa, som trots mina värre farhågor, slutade bra. Hon "kullrade" runt ordentligt och förlorade båda skidorna tidigt i fallet. Med säkerheten, före allt annat, fick hon åka till sjukhus i Ylitornio och bli undersökt och med remiss bar det iväg till Sunderby sjukhus för röntgen. Inga frakturer! Skönt! Smärtan sitter i båda knäna utan att det är svullet vilket sannolikt betyder att inget är skadat. Skenbenet och vadmuskeln i högra benet är mycket öm. Det läker förstås, men tar nog en tid.

Modet då, ja jag tror inte att det är någon fara. Moa visade att hon ville vinna i Super-G och gav allt! En tappad stav/handske i starten gjorde henne arg, irriterad och mer bestämd i åkningen - och det är precis vad som behövs. Mer bestämdhet ger både fokus, stabilitet och fart.

Nu ser jag fram emot att hon kommer på skidor så snart det går. Hoppas att hon snart skall känna detsamma. Tack till alla inblandade, som både hjälpte till i backen och som omsorgsfullt skänkte några fina ord på vägen åt henne!

Grattis till Gällivares Mica och Piteås Emma, som jag tyckte presterade mycket bra i tjejer 12-13 år i Super-Gn! Grattis även till vinnarskallarna Grym från Boden som lämnade allt motstånd bakom sig och till Piteå Alpinas Max Larsson som imponerade på mig i såväl storslalom som Super-G! Grattis även till alla som flyttade "modspärren" ett steg framåt med helgens aktiviteter.

1 kommentar:

Unknown sa...

Vi får hoppas att Moa snart är tillbaka, vi alla behöver och längtar efter att ha henne omkring oss och vill se henne i backen så snart som möjligt igen, krya på sig!!!