Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

tisdag 23 mars 2010

Still going...

Piteparalellen 2010 är avslutad och Piteå Alpina "cashar" in ett flertal topplaceringar i hemmabacken denna soliga söndag! Återigen klarnar himlen när Piteparran skall avgöras och tillrest folk trivs och gillar såväl fikat, maten och uppvisningen! Arrangörsstaben löser alla uppkomna problem och allt ser till synes ut att gå Piteås väg - om det inte varit för en ung Larsson från Skellefteå ;-).

Formen var grym! Kände mig unbeatable under hela dagen! Om det inte varit för den dåliga pistningen under säsongen i den vänstra delen nerifrån sett, hade guldet hängt runt halsen! Tillresta Falubor vid namn Gabrielsson fick "sätta potatis" och Henke gick på grinden - igen, och kvar var bara denna Larsson, denna unga Larsson...

Aldrig har väl en ung man i sina bästa år (!) blivit så glad av att slå en gammal man! Glädjen är dock, glädjande nog, ömsesidig. Johan Larsson vann enligt parallell- konstens alla regler och därmed sällar han sig till de juniorer som lyckats. Johan börjar på Malungs elitgymnasium nästa år och spås en fin resa de närmsta åren. Jag lyckönskar som vanligt de som lyckas sätta en "gubbe" på plats! Men nog vill jag ha revanch...

Roliga resultat var inte minst Tobbe Wahlroos guld! Som han kämpat, den unge pojken! Han har slitit och kasserat in ett flertal fjärdeplatser och satt en och annan rova i backen - men nu satt den där! Mitt i prick! Suveränen Max Larsson fick likt mig, se sig slagen och snuvad på äran. Tobias Wahlroos har en synnerligen härlig och charmig inställning till skidåkningen och han ger alltid allt, är lyhörd och en god kamrat. För detta belönades han med ett stipendium från Fredrik Löfgrens fond, vilket både Max, Affe, Johanna och Linn också belönades med. Grattis till ett bra arbete i vinter!

Se även länk till Piteå-Tidningen,
http://www.pitea-tidningen.se/sport/artikel.aspx?ArticleId=5259472

Inga kommentarer: