Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

tisdag 11 november 2008

En annan Olsson visar var skåpet skall stå!

Jon Olssons äventyr har väl inte undgått någon i den alpina cirkusen, i vart fall i Sverige. Han, som är bror till landslagskillen Hans Olsson, har som bekant slagit vad 50000 kr att han tar sig till OS 2014. Vadet har han gjort med Jens Byggmark och det vete fasen om han inte har en god chans, trots allt. Nu verkar det visserligen som att Jon "försvunnit" en stund pga skada. Jag gissar att det är en menisk som spökat men nu står han åter på skidorna. Han har synts till i Hintertux i dagarna, tränande både jibb och storslalomkänsla... Kolla in dessa filmer, kanske ger det en liten "hint" vad han har i siktet...

http://www.jon-olsson.com/videoblog/?p=319

Slalom är trots allt en tuff gren för en jibbare som varit borta länge från svänggrenen... men visst har han glöden, viljan och ett sjujäkla underläge att slå från. Det har jag tidigare berört. Underläget. Ett fenomen som kan bära honom hela vägen dit. OS 2014, men endast möjligtvis kanske eventuellt... i storslalom. Om han lägger till ännu mer seriösitet så kan det gå.

http://www.jon-olsson.com/videoblog/?p=332

Jon Olsson är världens bästa allround-skier för tillfället, inget snack om saken!

http://www.jon-olsson.com/videoblog/?p=295

Jag önskar honom ett stort LYCKA TILL! Han är ju helt sjukt grym på det han gör!
*

Inga kommentarer: