Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

onsdag 19 november 2008

Viktors käftsmäll!

Jag kan inte undgå att kommentera Viktor Gabrielssons käftsmäll i lördags. Efter 7-8 timmars "surgeri" hos Folktandvården i Piteå, med åtskilliga bedövningssprutor - jo, han ogillar verkligen tandläkaren - så är tänderna återuppbyggda.

Konsekvensen av att åka slalom utan hjälmbåge när det är skymning och eftermiddagspass med allt vad trötthet innebär, ja det slutade för Viktor med två utslagna tänder och ytterligare en tand lös. Hos tandläkaren gjordes ett test om fler tänder var skadade men först den 25/11 vet vi svaret på detta. Det finns viss risk att fler tänder "dött" av smällen. Förutom tänderna fick han ett rejält jack i hakan.

Försäkringarna Trygg Hansa (extra barnförsäkring) samt Folksam (skidåkarförsäkringen) har kontaktats och det är sannolikt att skadan är 100% ersättningsbar. Efter 18 års ålder görs rikiga emaljkronor på de avslagna tänderna och då kommer försäkringen att träda in. Utöver detta kan nog Viktor vänta sig en mindre summa för lyte och men, kopplat till jacket i hakan och förlorade tänder. Det är visserligen en liten tröst i bedrövelsen.

Viktor är tillbaka i backen. Redan helgen efteråt var han i banan igen, lite återhållsam men framförallt med hjälmbågen på. Han var rejält besviken på sig själv att han inte hade satt på sig den redan den där lördagen och uppmanar alla att köra med båge.

1 kommentar:

Mikael Eklund sa...

Hej
John har lyckats med att slåav en tand på kortkäpp, han kör numera alltid med båge i slalom
Mvh Mikael Eklund