Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

lördag 7 november 2009

Det gör ont i mig!


Källa: Kalle Palander, official blog http://palander.vox.com/

Kalle Palander, en av våra klarast lysande nordiska stjärnor på alpinhimlen, eller som han utrycker det själv på sin blogg "fastest man in alpineskiing", kommer inte att tävla mer i vinter! Det blev ingen premiär i Sölden pga den seglivade skada han haft svårt att rehabilitera och som fick sig en extra törn vid ett fall under träning i Pitzdal i oktober. Vad som är problemet är inte riktigt tydligt och det kan i värsta fall innebära att vi sett det sista i världsklass av herr Palander. Han har en konstruktion av metall inopererat i underbenet och något har gått galet. Stjärnan är mycket ledsen vilket kan utläsas av hans oficiella blog och han är högst osöker på sin alpina karriär.

Han kom tillbaka efter skadan och "vittnesuppgifter" berättar att han bl a var grym i Wittenburgs inomhusbacke i samband med träning i september. Ingen åkte lika bra som honom, sa rykten! Österrikiska eliten fanns också på plats.

Riktigt ledsamt, inte minst för Kalle själv. Vi får hoppas att det inte är allvarligare än att han kan komma tillbaka framåt vårkanten och presentera sina skills ännu en gång. Det står dock skrivet i stjärnorna och just nu vet nog läkareliten kring Palander mest. Kalle Palander är en kille som alltid ger allt och hans meritlista toppas bl a ett VM-Guld i slalom år 1999 i Vail och Världscup-seger i slalomcupen år 2003. Vi får hoppas att 32-åringen kommer tillbaka och satsar mot Olympiska spelen i Sochi i Ryssland år 2014. Då är Kalle 37 år och kan definitivt vara med i världstoppen, se bara på den grymme 36-årige Didier Cuche som med otrolig rutin och toppform har goda chanser i kommande OS i Whistler.

Håll tummarna för Kalle Palander och hoppas att han kommer tillbaka! Vi nordbor behöver njuta av hans "sisu" i många år till! Inte nog med Kalles skada, Marcus Sandell blir borta, även han efter ett fall i Pitzdal, med resultatet - bortopererad njure, men han sägs redan vara på god väg tillbaka och tills dess grabbarna är tillbaka får vi njuta av kvinnlig sisu i form av Tanja Poutiainen eller varför inte de blågula svenska damerna!

Inga kommentarer: