Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

söndag 22 november 2009

Svar på tal! Steding rockar!

Det blev en bra lördag för norrbottens bästa alpina herrar Anton Lahdenperä och Daniel Steding! Anton i topp, kanske inte helt oväntat! Anton är revanschsugen och har mycket erfarenhet i bagaget. Mindre erfarenhet har dock Daniel Steding trots att han var en av tre killar uttagna till ungdoms-OS säsongen 2008/2009 och då en coming man. Inför säsongen fanns dock inte Daniel med i juniorlandslaget av någon mindre tydlig anledning. I andra åket i Tärnabys slalom den 21/11 klev Danne Steding fram och utmanade övriga Sverige-eliten! Med det snabbaste andraåket placerade han sig som 8:e man vilket är förbluffande bra! Nu måste han vara en man för juniorlandslaget! Rykten säger dessutom att han legat mycket bra till på tidträning tillsammans med laget och killen har ju enorm kapacitet och ett hjärta gjort av bästa tänkbara alpina sort! Att hamna utanför laget får en duktig kille som Steding att knyta näven i fickan och det kanske stämmer det fartkillen Hans Olsson tidigare uttryckt, att i motvind stiger en drake. Grattis Steding!

Läs resultat:
http://www.fjallvinden.com/sites/www.fjallvinden.com/files/documents/resultatherr21nov.pdf

På damsidan går 94:orna från UHSK på knock direkt! Fantastiskt bra gjort av Charlotta Säfvenberg och Lisa Blomqvist som tar första och andraplatsen i sin livs första FIS-helg som junior. Man brukar ju säga till duktiga A-åkare, när säsongens USM är avslutat, att nu blir det länge innan Ni återser pallen - men i denna framgångssaga blir inte allt som förväntat. Topp fem hade jag tippat på men knappast slagit vad om. Ett resultat bland topp åtta hade varit tillräckligt bra men nu blev det som det blev. Hoppas tjejerna tar det med ro och inte låter detta sätta allt för mycket prägel på livet. Nu väntar nya och så småningom större utmaningar och fastän det är en lång resa som återstår så var detta förstås ett stort steg i rätt riktning.

Ytterligare två region-1 tjejer topp 10, Malin Selling och Ylva Stålnacke, presterade mycket bra! Det blev en delad sjätteplats på lördagen och för Ylva en sjundeplats på fredagen, vilket var ett bra facit på att hon är klart med i matchen! Rebecka Gunnarstedt var inte nöjd med debuten - åkte in på nionde plats på fredagen och körde ur söndagens race. Nykomlingen Linn Gustavsson visade att försäsongsträningen gett resultat. En 17:e resp 18:e plats i debuten är riktigt bra!

Läs resultat:
http://www.fjallvinden.com/sites/www.fjallvinden.com/files/documents/resultatdam21nov.pdf

2 kommentarer:

Joakim Wiklund sa...

Du rockar Pär! Oerhört inspirerande att hänga på ditt oförtrutna engagemang! Snygg artikel om Danne och nåt som vi alla bara kan hålla med om. Skön kille som garanterat bara har börjat sin resa!
Grattis och lycka till Danne, och keep on Pär!

Joakim Wiklund sa...

Lika kul med tjejerna. Grymt jobbat hela gänget och inte minst ett stort grattis till Lotta!
Oerhört imponerande att göra så bra ifrån sig två dagar i rad i sin FIS-premiär!