Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

torsdag 12 november 2009

Nya läger på gång!


Säsongen är i allra högsta grad igång! Läger efter läger avlöser varandra och andra fritidsintressen än alpint får ligga åt sidan.

Nu kommande helg har Team SAP Junior ett tvådagarsläger i Kåbdalis. Helgen därefter är det Team SAP A:s tur och därefter kommer två helger för A-gruppen, en helg med distriktläger och en helg med Regionläger inkluderat uttagning till steg 1 i Team Future 2009/2010 för A2:or.

Team SAP Junior har nyligt kommit hem från en 14-dagars tripp till Sölden i Österrike. Träningen har gått jättebra och alla är mycket nöjda, inte minst Peter Mellgren själv. - Peter meddelar att alla har gjort fina framsteg och är betydligt bättre skidåkare nu än innan de åkte. Kommentarerna jag fått från åkare är bl a "det bästa lägret hittills", "Jag är jättenöjd", "Otroligt bra!" osv. Åkarna har jobbat stenhårt med grunderna och det har blivit främst storslalomåkning. Gruppen har haft förmånen att träna med bl a Jon Olsson och en del av träningen har skett på tid i bana. Som en liten krydda har juniorerna sett WC-premiären live och det bjöds ju på spännande upplösningar i såväl damerna som herrarnas race. Se bild: Sarah Olsson AK Vännes, en av Team SAPs juniorer 2009/2010.

Någon kanske undrar, vad och vem är Team SAP?

Grundtanken med Team SAP är att skapa fina förutsättningar för ambitiösa åkare från främst mindre klubbar. För att lyckas i sporten alpint är gemenskap och ett bra träningsupplägg nyckelord, för att inte säga helt avgörande.

Team SAP bildades inför säsongen 2008/2009 och är en sammansättning av tre olika slalomklubbar, Storklinten, Arvidsjaur och Piteå. Bakom gruppen står Piteå Alpina som inför säsongen bjuder in närliggande slalomklubbar med lagom antal åkare, d v s klubbar som har få A-åkare och juniorer. Målet har främst varit att skapa möjligheter till bra träning för mindre klubbars äldre åkare under försäsongsupptakten som varar mellan sept- dec. med stöd av proffessionell tränare. Inför säsongen 2009/2010 skapades två team, ett för A-åkare och ett för juniorer. Försäsongen för Team SAP Junior innefattas av ca 20 st kvalitetsdagar på snö under ledning av Piteås Peter Mellgren, sannolikt en av sveriges bästa ungdomstränare, tillika regionansvarig i Region 1, Norr- och Västerbotten.

Mycket talar för att Kåbdalis har fler backar att erbjuda nu i helgen och som vanligt skall det bli riktigt kul att kliva innanför dörrarna till restaurangen och känna pulsen av alpin racing blandat med en känsla av tillbakalutad norrländsk genuin miljö.

Vi ses!

Inga kommentarer: