Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

söndag 16 januari 2011

Lisa och Ylva i topp i Tandådalen!

Härligt att se att duktiga regiontjejer presterar i Tandådalens slalom! Norrbottens stjärnskott Ylva Stålnacke klättrar på rankingen och Lisa Blomqvist är tillbaka i topp! Fantastiskt kul!

Ylva klättrar!

Ylva, som tävlar för Kiruna BK, har börjat 2011 med tre segrar och en andra plats på fyra möjliga starter! Hon snittar ca 22 FIS-points vilket tar henne upp till nivån 4:e plats bland Sveriges 92:or. Det räcker just nu även till topp 20 i världen i hennes åldersklass. Hon har börjat få riktig utväxling på åren uppe i Tärnaby Skidgymnasium och är den första "produkten" som levererar på den här nivån. Stort Grattis till tränarna i Tärnaby! Det kommer att komma mera från det hållet, med tiden!

Ylva konkurrerar i en tuff klass. Topp tre bland världens alla 92:or kommer från Sverige! Emelie Wikström, Sara Hector och Natalie Eklund ligger i trakterna kring 12 FIS-points så Ylva har en resa kvar men hon är på god väg.

Lisa klättrar också mot toppen i sin åldersklass, födda 1994! Med ett snitt på 23-24 FIS-points är hon med i toppen och framförallt är det kul att hon är tillbaka i hetluften, säkert mer laddad än någonsin. Suverän "ledare" i åldersklassen är UHSK-kompisen Lotta Säfvenberg som ligger på drygt 13 FIS-points och som redan gjort entre i Europacupen! Vilka tjejer!

Norrbottensåkarna Daniel Steding och Gustav Lundbäck visar på nytt att de är vassast i länet efter Anton Lahdenperä. Killarna, som tävlar för Luleå Alpina, presterar med en tredje plats och en sjundeplats och för Gustav är det en bra punktförbättring. Gustav slår ett antal killar i fältet som finns med i juniorlandslaget och visst är det bara en tidsfråga innan den unge ambitiösa 17-åringen gläntar på dörren och vill in. Grattis grabbar!

Inga kommentarer: