Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

onsdag 12 januari 2011

Nationell H16 och USM-kval i Bygdsiljum!

Bygdsiljumsbacken i Västerbotten

Nu är det strax dags för premiär i Hemmacupen! Likväl är det också dags för säsongens första USM-kval för 14-15 åringar och dessutom även premiär för Lilla Världscupens första deltävling för Västerbottens bokstavsåkare 10-13 år. Ja det är minst sagt en fullspäckad helg som UHSK och AK Skellefteå bjuder på i samverkan!

Det skall bli jättespännande! Hemmacupen drar alltså igång! Organisationen kring företeelsen har under drygt ett halvårs tid jobbat frenetiskt för att skapa ett bra utgångsläge för cupen. En mindre grupp började arbeta utifrån en stark önskan och vilja att skapa en bra plattform för de yngre juniorerna och ett komplement till dagens befintliga tävlingsprogram. Många är de människor som legat bakom tankarna på ett eller annat sätt och på vägen stöttat med glada tillrop kring cupsyftet och även sponsorerna gillade idén. De senare så pass att ekonomin är delvis säkrad för projekttiden, som löper på tre år. Det är uppenbart att det finns vilja hos näringslivet att stötta denna typ av projekt som dels finns i vår landsända, bidrar till mindre utslagning inom idrotten och som tar hänsyn till idrottarnas olika förutsättningar i olika skeenden i ett aktivt liv.

Strukturen för hur cupen skall genomföras börjar också "landa" och premiären i Bygdsiljum är startskottet för en helt ny cup i vår landsända och med ett jättegott syfte!

Hemmacupen i Bygdsiljum körs som nationell tävling vilket inte skapar några möjligheter till punkter i FIS-systemet för killar/tjejer +16 år. Backen i Bygdsiljum har ännu inte en godkänd FIS-standard vilket begränsar arrangören till nationell status. Tävlingen skall däremot ses som ett led i den totala cupen, med final och stor prisutdelning av stipendier framåt vårkanten. Med chans på totalsegern och 5000 kr i vinstpremie och med önskan om att få en bra tävling i "benen" i en backe som fostrat bl a en av världens bästa slalomåkare på tjejsidan, hoppas organisationen på bra deltagande. Projektgruppen menar att det gäller att se projektet på lång sikt. Det är klart av vi önskar stora startfält och förhoppnings kan Hemmacupen bidra till detta vad det lider.

Välkomna till Bygdsiljum, säger jag!

Här länkar jag till inbjudan direkt samt Hemmacupens hemsida, där du kan finna mer info. Se även länk till Bygsiljumbacken!

http://www.uhsk.nu/images/stories/alpine/Uploads/tavlingsinbjudan-hemmacupen-bygdsiljum2011.pdf

www.hemmacupen.se

http://www.bygdsiljumsbacken.com

Inga kommentarer: