Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

tisdag 30 december 2008

Svenska tjejer i topp!




















Lite statistik för den som är intresserad. Efter en närmare analys kan följande fakta presenteras. Källan är senaste FIS-listan. Frågan är hur står sig svenskarna i konkurrensen med övriga i världen? Ligger tjejerna bättre till än killarna? Målgruppen är skidgymnasieelever åk1-åk3. Se resultatet här ovan.

Sammanfattning:

Sverige har 11 stycken tjejer, födda 1990-1992, bland de 20 bästa i världen! Sverige har fyra killar! Sverige har tre stycken (!) topplaceringar (1) för närvarande! Emelie Wikstrom, Carl-Johan Öster och Sara Hector. Grymt bra!

Johan Pietilä-Holmner försvarar Sveriges storslalomposition med sin 4:e plats, tyvärr är han ganska ensam bland dessa årskullar. Som jag sagt tidigare, Sverige har en bit att gå på "storslalom-fronten", åtminstone killarna...

MEN, tjejerna! Tjejerna är på "G" kan tyckas! Tjejer födda 1992 har tex intagit tre av topp fem-platserna - i världen! Stor eloge! Sara Hector, Emelie Wikström och Frida Swedberg! För att få en bild av svårigheten att nå WorldCup under dessa förstaår på gymnasiet, se Lara Gut. Hon är antagligen ensam med bedriften just nu.

Region 1, då?

Tjejer (slalom, storslalom)
Född 1990, 0 st
Född 1991, Sara Öhgren plats 35 och 82, Rebecka Gunnarstedt plats 51 och 58,
Född 1992, Caroline Lundmark plats 79, Ylva Stålnacke plats 88, Ida Heselius plats 119, Karin Stöckl plats 126

Inga kommentarer: