Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

måndag 7 februari 2011

Framgångar för Norrbotten!

Nystartade Alpina Hemmacupen gästade, tillsammans med USM-kval i Region 1, Kåbdalis och Lassebacken. En ny homologiserad sträcka ända ner på isen bjöd på spännande dueller i samtliga klasser. Backen mäter ca 800 meter och 205 meter i fallhöjd med åktider runt 50 sekunder. Förutsättningen för lyckade tävlingar låg i luften och underlaget visade sig vara mycket gynnsamt för de ca 100 åkare som kom till start.

En inramad start

Hemmacupens inramning av arrangemanget blev snyggt och proffsigt och mycket lyckat, både ur deltagar- publik- och sponsorsynvinkel, enligt min mening. Sponsorerna fick bästa plats i backen och startfältet var riktigt intressant. Anton Lahdenperä och Daniel Steding, båda landslagsåkare, samt hemmaåkaren Rebecka Gunnarstedt lyfte arrangemanget och bidrog på så sätt att sprida glädje till tävlingen. USM-åkarna bjöd utöver detta på mycket bra skidåkning och "nosade" tätt inpå juniorerna. Det var en härlig syn att se bredden i alpin skidåkning i norrlänen. Det bådar gott inför framtiden och som jag berört tidigare på bloggen, kommer Kåbdalis att tjäna som en viktig "kugge" i denna utveckling.

Anton Lahdenperä i sista branten

Helgen som paserade var en triumph för Norrbotten! Inte för att GULD alltid är det som glimmar mest men det är värt att notera att samtliga segrar under helgen kom från Norrbotten. Givetvis är det en aningen sned jämförelse då representationen från länet var stor och att det i det närmaste handlade om "hemmabacke" för de flesta av Norrbottensåkarna. Nästa tävlingsplats blir Tärnaby och då vill säkert Västerbotten ha revanch! Jag hoppas dock att Norrbottens framgångar skall sporra till fortsatt målmedveten träning och utveckling för länets alpina ungdomar.

Lördag USM-kval tjejer, Moa Gabrielsson, Piteå Alpina
Lördag USM-kval killar, Isak Klein, Kiruna Bollklubb
Lördag ENL killar, Daniel Steding, Luleå AK
Lördag ENL tjejer, Rebecka Gunnarstedt, AK Kåbdalis

Söndag USM-kval tjejer, Nadja Gunnarstedt, AK Kåbdalis
Söndag USM-kval killar, Hannes Grym, Storklinten Alpina
Söndag ENL killar, Daniel Steding, Luleå AK
Söndag ENL tjejer, Rebecka Gunnarstedt, AK Kåbdalis

ENL-tävlingen gästades av såväl Norska landsmän som Finska. En tjej från Kanada och en hel del gymnasieelever från Gällivare och stora delar av Skidhemmet i Tärnaby fanns på plats. Påslaget på herrarnas FIS-tävlingen blev 47 på lördag och 58 på söndag. Anton Lahdenperä blev sjuk natten mot söndag och avanmälde sig. TD Jalle Forsmark var mycket nöjd över dagarna och tävlingsledaren Ove Pettersson har all anledning att så också vara. Tävlingen var ett bra genrep inför nästa års önskan om att arrangera två FIS-slalom i Kåbdalis innan Världscupen i Finska Levi.

Ett stort tack till Anton Lahdenperä för hans representation vid tävlingarna och ett stort tack även till Daniel Steding som valde bort vilohelgen för att bidra till även andras utveckling. Han åkte hem 2400 kronor rikare och med ett bra minne i bagaget. Enligt rykten skall han ha uttryckt att det var en av de roligaste FIS-tävlingar han åkt ;-). Anton Lahdenperä såg för en stund chansen att även vara med i den alpina Hemmacupens final i Piteå, i samband med klassiska Piteparallellen, vilket vid blotta tanken, kändes riktigt kul! Ett tufft världscup-program gör dock att vi får hoppas på Anton i TV-rutan istället. Tack för i helgen!

Två värdiga dubbelvinnare i den Alpina Hemmacupen och FIS/ENL-tävlingen, Daniel Steding och Rebecka Gunnarstedt

Kolla gärna in på Jocke Wiklunds Picasa-bibliotek för fler sköna bilder.

https://picasaweb.google.com/joawik/HemmacupenKabbe56Feb#

1 kommentar:

Pitetomme sa...

Grymt Pär !! Grattis till fin fina resultat.
Kan du re-aktivera mitt medlemsskap i Palp? Har eventuellt tänkt utmana dig senare i vinter.