Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

onsdag 29 april 2009

Vi har en vy från en "virtuell" läktarplats

Årets höjdpunkt, som det brukar heta, går av stapeln i Hamrabacken i Funäs med start imorgon, torsdag. Många anser detta vara en av de absolut trevligaste tävlingarna i kalendern. Fina priser, bra väder, vacker natur och bra organisation lockar folk mer eller mindre 100-tals mil hemifrån.

Det är "skidfest" i flera dagar och det är det sista som görs på säsongen innan vi lossar på fjädrarna i bindningarna och tar fram den där riktigt feta vallan. Ja, visserligen finns det ett fåtal som ser det som första helgen på den kommande säsongen, men de är ganska få - och sannolikt är de utan större sommarintressen som båtliv, fotboll och gräs mellan tårna eller så tillhör de den absoluta eliten i åldern +20 år. ;-)

Vår familj har deltagit två säsonger, år 2007 och 2008. Det är många fina minnen som bevarats, som tex när min dotter Moa vann flickor C 10-11 år, faktiskt utan att vara snabbast i något av åken, och mina egna segrar i rankingslalomen och kanske framförallt revanschen, och därmed guldet, i parallellfinalen år 2008. Jag minns även med glädje John Eklunds, AK Vännes, starka återhämtning i slutet av förra säsongen som han krönte med seger i fjolårets upplaga. Att se "de stora killarna" som Olsson och Myhrer ta sig an parallellbanan är bara det ett minne värt att åka många mil för. Nästan "varning för explosiv vara", kort å gott! Minns även den extra "skidkryddan" med "Big jumps" som jag lärde mig njuta av i Hamrabackarna. Att testa gränserna under ordnade former är ju oftast förenat med en mycket stark skidupplevelse som utvecklar skidkänslan ytterligare.

Men i år sitter vi på läktarplats efter att ha avslutat säsongen frivilligt en helg tidigare än "normalt". Det skall bli mycket intressant att få se liveupplösningen på nätet, vilken vi hört mycket om. Organisationen kring 1a maj-trofen är som sagt av högsta klass och vi skall passa på och nyttja möjligheten att "trumma" på våra region1-åkare med uppmuntrande mail och hoppas att de når fram. Surfa in på http://www.majtrofen.nu/livetrofen09/index.html du också, och förgyll åkarnas uppladdning inför den energiladdade parran!

Lycka till skidvänner!

PS. Håll utkik efter sommarplanering och förberedelser inför 2009/2010, här på Masterskier.blogspot.com.

Inga kommentarer: