Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

måndag 6 februari 2012

Rätt i sväng!

Kan inte låta bli och dela med mig av Marcel Hirschers fantastiska storslalomform! Här dominerar han Vitranc-backen i Kranjska Gora som om han var ett med den. Han går för fulla maskiner och söker fart i alla svängar neröver den tuffa pisten. Det är mycket tydligt hur han investerar tidigt i svängen och slipper stå emot för mycket krafter i fel riktning efter käppassage. Det är som musik i mina öron!

Han lägger hela tiden cirkeln på rätt ställe, för att citera Björn Myhres teorier om den perfekta svängcirkeln. Han lämnar bra med utrymme för sina vinklar och jobbar med mycket rörelse. Marcel tillåter sig dessutom sladda/drifta in i flertalet av svängarna men tappar ingen fart på detta. Backen är brant och han kan istället accellera ut ur sväng med en mycket tydlig rörelse längs hela skidan. Underbart att se! Kolla inte minst accelerationen från port 1 till 4. Det är den insatsen och viljan att åka fort från A till B som krävs för att vara med i toppen!

Inga kommentarer: