Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

måndag 3 november 2008

Premiären avklarad och formen sitter i!

Kåbdalis bjöd på traditionsenlig sol och ett helt ok underlag utifrån förutsättningarna. Kanonerna gick till fem på lördagmorgon och därefter pistades den enda backen, en 700 meter sträcka med ca 75 meters bredd. Alla fick plats! Friåkning och banåkning blandades i en härlig kompott. Lulebor, pitebor, arvidsjaursbor, bodensare, sundsvallare, umebor, vännesbor, skelleftebor och en och annan kåbdalisbo fick sina lagg varma.

Formen är god, kan konstateras. Försäsongsträningen har gett effekt på mig. Jag tycker att musklerna svarade bra även i Peter Mellgrens hyfsat krävande slalombana. Det är bara att fortsätta kämpa i gymmet nu när man kommit över tröskeln. Premiären gav mersmak och det finns en del att välja på denna säsong. Några exempel...

  • Fart DM 2009, Gällivare, Dundret 7-8 februari
  • Masters VM 2009, Italien, Piancavallo 9-15 mars
  • Piteparallellen 2009, Piteå, Vallsberget 14-15 mars
  • Veteran SM 2009, Mora, Gesunda 21 - 22 mars
  • Veteran NM 2009 , Norge, Voss 26-27-28 mars
  • Första maj trofén 2009, Tänndalen, Hamrabacken 1-2 maj

I mitt fall lutar det mot Farten, Piteparran, Voss och första maj. Det blir en lagom adrenalinkick! Får man med sig "Holma" till Voss kan det bli en upprepning på Kvitfjell 2004 ;-) (läs separat artikel i bloggen). Hade gärna sett att Tomas Lundmark satsade på Voss - men Stockholm förblir kanske grönt även i år...

Övriga värt att nämna i helgen...
Stor eloge till Peter Mellgren som tog hand om Team SAP på ett övertygande sätt. Tumme upp även för Jocke Wiklund som sliter med lägerplanering för regionens A-åkare och juniorer. Personer som Jocke skapar och bibehåller bredden i Norrbotten och jobbet han utför är superviktigt! Tack även till Nila som ordnade nycklarna till mitt favoritboende!

Åkmässigt tyckte jag att Rossignols nya norrbottensåkare Natalie Hermansson imponerade mest i friåkningen i backen i helgen, tillsammans med killen med skidkänsla, John Eklund. Två förstaårsjuniorer som vi får se mer av i år. Men vårt gäng i Team SAP visade fin form de också. Peter Mellgren var mycket nöjd. Jag ser fram emot att se A-åkarna fajtas om platserna till Team Future, senare i december/januari.

Inga kommentarer: