Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

fredag 31 oktober 2008

Premiär, ja då struntar man i kattskallarna!


Nu är premiären på hemmaplan nära! Imorgon beträder vi Kåbdalis backe och fastän det må vara "kattskallar" till tusen så är det ett stort tecken på att säsongen nu är igång. Nu väntar visserligen många kvällar i garaget med skidvård och putsning på materialet.
Kvar står dock ett antal par skidor från fjolåret som söker ny ägare, skidor som omsorgsfullt fått många timmars omhändertagande. Känns orättvist att de inte funnit någon ännu...

På sätt och vis är den kommande 6-7 veckorsperioden kanske den bästa och viktigaste perioden. Weekendträning tre dagar i rad ger kontinuitet och vardagskvällarna förblir fria för annat. Förvinterdagarna kan vara bättre än en fin marsdag med ett tidigt månsken som t.o.m kan lysa upp en eftermiddagsslalom i Lassebacken. De blir ljuvligt! Jag skall personligen tacka Johan Gunnarstedt imorgon, tacka honom för att de har en sån hög ambition. En ambition som gör att jag inte saknar Vallsberget förrän början av januari. Lagom till hemkomst från Vemdalsslalom den 7/1 hoppas vi på tillträde till hemmabacke men innan dess skall vi bedriva försäsongsträning i minst 20-25 kvalitetsspäckade dagar i vårt skidmecka, Kåbdalis!

Inga kommentarer: