Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

torsdag 23 oktober 2008

Snön lyser med sin frånvaro!

Det ser mörkt ut, i dubbel bemärkelse. Den vita upplysande snön verkar vara långt borta, åtminstone minst 125 mil härifrån. Juvas är stängt men glaciären Folgefonna är öppen, se länk

http://qic.enklere.info/folgebre/hjemside/default.aspx

Kan den norska glaciären vara något för delar av V44? En hyrbuss för nio pers. Kostnad ca 3500 kr, kanske sponsrad. Därefter boende, mat och liftkort och träningsavgift. 3 st skiddagar om vädret håller sig på "mattan". Borde kunna ge effektiv träning.

Eller kanske ett annat uppslag, tyvärr en bit till. Holländska Snow World. Det som krävs är flygresa till Amsterdam, taxi till anläggningen och därefter boende i anläggningen, mat och 4 timmars pass / dag. Inga marktransporter på plats krävs och backen är 400 m lång och har en fallhöjd på ca 80 m. Det är nästan dubbelt så stor som Bispingen och ännu mer effektiv. Ca 30 slalomsväng per åk och som sagt, brantare. Kolla in hemsidan och kolla spargrisen. ;-)

http://snowworldzoetermeer.live.ism.nl/pages/form/s2/12230000000050-21010000000003/contact.aspx

Ja, detta med jagandet av snö kan ta orimliga proportioner. Nästa år tror jag att vi siktar på tre möjliga lägerveckor i Sölden. V41 samt v43 och 44. Den som vill skall kunna stanna v43 och v44 och få till minst 12-13 skiddagar inkl vilodag. Merkostnaden är boende, lift och mat. Mat skall man alltid ha, så det kan isåfall bli ett kostnadseffektivt läger.

Kirunas verkningsgrad är låg
Kirunas N-G Labba ger inga glada besked. De högar som finns på plats i backen hör till pipen. Ingen stor chans till skidåkning under v44, enligt honom själv. Just nu står de stilla, kanonerna vill säja, och nattetid ger de nästan inget. Mycket låg verkningsgrad. Vi håller tummarna på Ruka men om inte detta funkar så tror jag att Folgefonna kan vara något för den som vill lägga ner några timmar i bilen.

Hör gärna av Er om Ni har fått "blodad tand" av detta inlägg.
Tjing.

Inga kommentarer: