Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

måndag 20 oktober 2008

John får chansen i juniorgruppen!

Riktigt roligt att se John Eklund med i Svenska Skidförbundets junioraktivitet i höst. Tre stycken killar och tre stycken tjejer från region 1 har fått chansen att delta i ett antal organiserade juniorläger. Först ut ett fysläger i Bosön 9-11 november.

De uttagna killarna Carl Näslund och Gustav Lundbäck var klara på förhand kan tyckas. Carl Näslund presterade oerhört bra under säsongen 2007/2008 och placerade sig i topp i kvalsammanställningen och tog dessutom ett meriterande silver i USM-slalomen. Ett silver som tyvärr kom lite i skymundan av Gustav Lundbäcks fantastiska insats med GULD som resultat. En uppåkning i andra åket som bara kan göras av en kille med riktig "vinnarskalle". Två killar klara direkt.

John Eklund hade en motig säsongsstart med nyckelbensbrott, för att inte tala om säsongen innan, då han under trettondagshelgen slet sönder fästet till korsbandet i höger knä. Motigt värre men John knöt näven och presterade bara bätre och bättre och bättre säsongen igenom. Han krönte med GULD i avslutande 1a majtrofén. John was back! .. som de skulle sagt i staterna.. Se länk

http://www.vk.se/Article.jsp?article=184481

Att han blir tredje kille med i denna första uttagning i juniorgänget bör bero på att han inför USM rankades som 3-1-3 i GS, SG resp DH i region 1 samt att han kryddade åkningen hela tiden in i det sista av säsongen. Jag tar av mig hatten, för den killen och menar att valet av tredjeman är helt rätt. Se nu för fasen till att sköta fysen, John. Då kan det bära långt.

Tjejerna var givna, Malin, Natalie och Felicia. Inget snack om saken. Snudd på trio UHSK... kanske inte i år men vem vet, lutar det inte däråt?

Nu är inte gruppen given framöver. Skidförbundet ger tydliga tecken på att ingen särbehandling kommer att ske och gruppen är flexibel. En del får gå och en del kommer kanske till.

Inga kommentarer: