Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

fredag 10 oktober 2008

Rapporter från Sölden 2008

Peter Mellgren och Tomas Sundqvist låter hälsa att lägret i Sölden löper på som planerat om än kanske bättre än väntat. Åkarna är mycket duktiga och Peter kör relativt hårt med dem, vilket de verkar gilla. Idag har det körts storlslom tillsmamans med ett norskt gäng och såväl stockholmare som andra grupper har med viss avund studerat Team SAPs aktiviteter.

Vädret är kanon! Det kan inte bli bättre upplägg än så här, låter Tomas hälsa. Han hoppas nästan att Kåbdalis inte kommer igång... ja, ja det får stå för Tomas. Kjell Åhlen lyckas bra igen med sitt upplägg! Sölden lyfter med bra snöförhållanden och framförallt med filter i basängerna... Fjolårets "harakiri" för laggen, delvis p.g.a. havererade kanoner - sägs det, är inte vad man vill uppleva nå många gånger.

Ungdomarna är rejält trötta på kvällarna efter att ha tagit ut sig maximalt i skidbacken. Imorgon lördag, sista dagen, kör de storslalom igen. Peter anser att slalomträningen passar bättre att köra på hemmaplan. - det gäller att passa på när man har en backe som passar för storslalomträning, säger Peter. I just storslalom kraschade dock Marlies Schilds och jag lider med henne. Det var ingen bra start på säsongen. Men, erfarenheter talar för sig själv. Hon kommer att komma tillbaka, starkare än någonsin - förutsatt att doktor Gernot Sperner lyckats med sitt ingrepp. Hon kommer att kunna börja hårdträna om ett halvår. Vad gjorde vi utan kirurgerna?

Ni som testat WC-hanget i Sölden vet att det är något i hästväg. Schilds föll illa i slutet där det trycker på rejält. Hela backen i ryggen, liksom. Det går j..ligt fort och är mycket brant och inte minst, det är halkigt. Jag stod själv på i hanget under en lägervecka förra året. Jag tog sats från storslalomstarten och åkte slalom ända ner i botten. Jag hade dagen till ära tagit på pulsklockan och min maxpuls mättas under sommaren till 193, inte illa. När jag kom ner i botten låg min puls på 185 (!). Vem sa att slalom inte är en konditionssport!? Det sägs att en alpinist når 80-90 % av maxpuls redan efter 10 portar...

De låter även meddela att ungdomarna shoppat loss i Sölden ikväll. Ungdomarna sköter sig helt och hållet själva och är mycket tillsammans med bl a stockholmsgänget. Att åka till Österrike i 15-årsåldern är berikande på många plan, inte bara skidåkningsmässigt.

På tal om plan, det skulle säkert varenda en vilja ha imorrn, för då bär det iväg hemåt... med buss.

Inga kommentarer: