Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

måndag 18 maj 2009

Luleås Christian Björk utmanade och vann!

Christian Björk från Luleå Alpina, tillika bror till André Björk som så sent som i år tog en meriterande fjärdeplats i universitets-OS i Kina, har slagit till och vunnit extrem-elitens prestigetävling i Riksgränsen! Han var den av åkarna som bemästrade Nordalsfjället bäst och det inger respekt, vilket alla som sett och åkt berget förstår. Totalt 147 åkare gjorde upp om titeln och luleåkaren visade upp imponerande åkning med stora klipphopp och långa luftfärder. Han vann med liten marginal till Henrik Windstedt, som visade fin form i kvalomgången.

Foto: Lars-Åke Krantz

Länk till freeride, http://www.freeride.se/content/2912/

Landslagsstjärnan Mattias Hargin visar att han älskar skidåkning i alla former! Han likt många extremskidåkare har alpin tävlingsbakgrund och det befäster väldigt tydligt att våra barn- och ungdomar inte bara lär sig svänga på kommando på räfflad yta utan faktiskt lär sig kontrollera kropp, skidor och huvud i mycket svåra situationer. Det vi sysslar med i klubbarna ger en mycket bra utbildning till våra barn- och ungdomar vilket möjliggör att de kan bli fullfjädrade skidåkare och njuta av detta resten av livet.

Det är glädjande att konstatera, och det är extra tydligt att det inte handlar om dårskap, när man ser och hör att Mattias Hargin, en av världens bästa slalomåkare, "vågar" riskera närmsta framtid genom att delta i denna typ av aktivitet! Det kallar jag kontroll! Det ena ger det andra och som Jon Olsson sa, all skidåkning är bra skidåkning. Detta är ett tecken att det våras för en ny typ av alpinist! En alpinist som klarar av alla moment och alla terränger! Det Jon har gjort i svängrenarna under säsongen gör Hargin i klipporna i anslutning till Nordals!

Kanske läge för en vadslagning till? Och kanske ännu mer intressant, när blir extremskidåkningen OS-gren?

Grattis Christian!

Inga kommentarer: