Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

onsdag 27 maj 2009

Team SAP försäsongen 2009

Bild: Delar av ett glatt gäng i Bispingen 2008

Det är med stor glädje som jag publicerar Team SAP - junior 2009!

Grundtanken med Team SAP är att skapa fina förutsättningar för ambitiösa åkare från främst de mindre klubbarna. För att lyckas i sporten alpint är gemenskap och ett bra träningsupplägg nyckelord, för att inte säga helt avgörande.

Team SAP bildades inför säsongen 2008/2009 och är en sammansättning av tre olika slalomklubbar, Storklinten, Arvidsjaur och Piteå. Bakom gruppen står Piteå Alpina som inför säsongen bjöd in närliggande slalomklubbar med lagom antal åkare, d v s klubbar som har få A2:or och juniorer. Målet har främst varit att skapa möjligheter till bra träning för mindre klubbars äldre åkare under försäsongsupptakten som varar mellan sept- dec. med stöd av proffessionell tränare. Försäsongen 2008 för Team SAP innefattas av 16 st kvalitetsdagar på snö under ledning av Piteås Peter Mellgren, sannolikt en av sveriges bästa ungdomstränare, tillika regionansvarig i Region 1, Norr- och Västerbotten.

Kommande försäsong är följande åkare aktuella.

Sofia Öquist, PALP
Lotta Sundkvist, PALP
Hanna Nilsson , IFK Arvidsjaur
Sarah Olsson, AK Vännes
Jesper Ask, IFK Arvidsjaur
Peter Riddarström, SKALP
Kristoffer Jacobsen, SKALP
Tobias Härstedt, GSK
Linn Gustavsson, IK Fjällvinden
William Larsson, AK Skellefteå

Team SAP - junior 2009 har ca 18 st dagar av kvalitetsträning att vänta mellan perioden september-december. Det bjuds på aktiviteter inomhus i Bispingen V38 (läs fakta Bispingen nedan) och på glaciär i Sölden V43-V44 samt avslutningsvis ett flertal dagar i våra egna näraliggande backar. Målet är förstås glädje, erfarenhet och god förberedelse inför tävlingssäsongen 2009/2010.

Det arbetas parallellt med att skapa förutsättningar för A-åkare, i ett liknande upplägg, att åka till bl a Sölden. Gruppen är i princip klar, vi söker två A2or till så har vi fyllt upp enligt våra önskemål. För mer info kring detta, hör av Er snarast till Pär Gabrielsson 070-223 63 63 för mer info.

Följande åkare är klara i Team SAP A 2009

Alfred Pettersson, Piteå
Emil Sällström, Piteå
Johanna Mäntylä, Piteå
Viktoria Johansson, Piteå (J1)
Moa Gabrielsson, Piteå
Alexander Kerttu, Piteå (B2)
Nea Lundmark, IFK Arvidsjaur
Hanna Sundqvist, AK Skellefteå
Moa Holmgren, AK Skellefteå
Freddy Bergdahl, Skalp
Rebecka Mattsson, Skalp
Klara Hultin, Skalp
Sofia Samuelsson, Skalp

----------------------------------------------------------------------------------

Fakta Bispingen, Tyskland



Inga kommentarer: