Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

söndag 13 september 2009

Indoor Master Cup - Bispingen!

Nu är det dags med en ny skidsäsong!

Sommaren svalnar och båtsäsongen går mot sitt slut. En exceptionellt varm september gör det tydligt för mig att det krävs inomhusbacke eller glaciär för att åka skidor i oktober denna säsong... Kåbdalis står dock som vanligt snart i "startgroparna" och masterskier.blogspot.com håller förstås tummarna!

Det är med glädje som jag ser på kommande vecka, inte för att det är en hektisk arbetsvecka med många stolpar som skall passeras i "prognos- och budgetträsket", utan för att veckoslutet har nåt riktigt, riktigt trevligt på gång!

Team SAP - junior åker till Bispingen på sin första snökontakt! Det är ett glatt och mycket duktigt juniorgäng från Region 1, Norr- och Västerbotten, som under Piteå Alpina och Peter Mellgrens vingar, sätter igång skidsäsongen med slalom-grundteknik. Bispingen är en indoor-aktivitet som passar bra för första snökontakten.

Har man en gång varit utomhus under säsongen faller det sig kanske inte lika intressant att "krypa" in i denna smått fantastiska byggnad. Effektiviteten i Bispingens anläggning finns inget att klaga på! En sex-stolslift snurrar hela tiden parallellt med en knapplift och coachningen blir enkel, träffsäker och frekvent. Åkarna får korta lifttider och därför många åk. Alternativet så här års är ju tex glaciären i Juvass men väder och vind spelar in på ett tydligare sätt där, både på gott och ont, för visst är en solig dag på glaciären vad vi alla suktar efter.

Kjell Åhlen, har med Sports Scandinavia, parkerat i Bispingen på försäsongen. Företaget ordnar packeterade alpinaktiviteter i såväl Tyskland som Österrikiska Sölden. Sports Scandinavia är alltid att lite på och denna helg, den 17-20/9, bjuder företagen upp till "dans" i anläggningen! Det bjuds på Indoor Master Cup i Bispingen och jag kan inte låta bli! Det skall bli intressant att återse Bispingen och känna om tekniken sitter och det skall framförallt bli jäkligt kul att återse alpineliten +30 och födda 1994!

Mer rapporter kommer!

http://www.snowdome.de/

Inga kommentarer: