Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

fredag 25 september 2009

Premiären avklarad!

En härlig helg på skidor och trevligt umgänge kröntes med Indoor Master Cup i Bispingen! Efter två dagars grundteknikträning stod man där igen med "hornen" skavande under hjälmen och undrande om skidåkningen fortfarande skulle "sitta". Ett flertal veteraner hade sett starka ut under träning. Det intressanta var att tekniken var bra hos så många! Imponerande och kul att se nya ansikten som hittat alpin träning- och tävlingsåkning på senare år. Ännu mer imponerande att se den moderna åkstilen hos nykomlingarna! Det är ingen tvekan att vi fortsätter att lära livet ut och att vi, som sysslat med alpint sedan barnsben, måste inse att det fortfarande går att förändra både teknik, åkstil och därmed fart.

Sports Scandinavia, med en entusiastisk Kjell Åhlen i spetsen, är en viktig partner för de alpina veteranerna i Sverige. Sports Scandinavia bidrar med ideer, träningsläger och paketerade tävlingsresor runt om i Europa. Årets nyhet är ett flertal Masterstävlingar i Sverige i samband med FIS-tävlingar och förstås helgens premiäraktivitet i Bisingen, Indoor Master Cup, som körs för andra året i rad. Se länk till Bispingen http://sports.se.24-7webhosting.com/?p=326

Fyra åk och sammanlagd tid. Ca femton stycken Masters och en "yngling". 20-22 sväng. En mycket trevlig och duktig kille vid namn Markus Skog gjorde oss "gubbar" sällskap och visade vart "skåpet" skulle stå. För mot Markus var det inget att göra åt - tog visserligen ett (1) åk mot honom men fick se mig slagen i påföljande tre åk. Serien 19,94, 19,84, 19,92, 19,90 visar att jämnheten finns där men nivån skall upp ett snäpp innan kommande tävlingar i vinter.


Årets höjdpunkter kan bli OS i Kranska Gora, Slovenien och Norska Veteranmästerskapet i Bjorli. Ett VM i slutet av mars skulle sitta fint men prioriterar jag med hjärtat så blir det Norska Mästerskapen. Ser nu särskilt fram emot resan till Sölden (bild) och så småningom ett "nytt" och inbjudande Kåbdalis tillsammans med Team SAP och Piteå Alpinas ungdomar.

Inga kommentarer: