Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

söndag 4 oktober 2009

Sölden hösten 2009!

Så, äntligen framme efter en inte allt för komplicerad resa i en tämligen fullbokad buss. Klockan är ca 16:00 när vi anländer. Att åka Stockholm – Sölden med buss är inte bara ”dötid”. På bussen hinner ungdomarna, och för all del de vuxna också, umgås, äta, dricka och titta på film. Jag är tämligen säker på att de allra flesta ändå tycker att det är helt ok. Är man dessutom intresserad av det tyska landskapet så finns det många minuter över till att kika ut genom bussrutan. Tyskland visar den 3/10 upp vackra höstfärger och rapporterna från glaciären i Sölden är minusgrader för första gången på länge. För att nämna en annan breddgrad hade, familjen Gunnarstedt från Kåbdalis på sin resa mot Luleå Airport, -10 grader på mätaren. Det börjar arta sig, en ny säsong är i antågande.


Att åka in i Österrike via Imst och se bergen och alperna torna upp inför ögonen, det är som bästa musik för mig. Att gilla själva resandet är lite av en förutsättning för att lyckas i den alpina sporten. Det blir många och ibland långa resor och njuter man av det man får se och uppleva och om man kan göra det i goda vänners lag, ja då har man fina förutsättningar att också blir en riktigt duktig skidåkare. Det här är något helt annat än ”flatlandet”, som jag brukar kalla det, d v s stället därifrån 50-talet ungdomar på denna resa har sin hemvist.

På resan till Sölden representeras ett flertal klubbar från Region 1. Nu väntar inkvartering i Pensionat Gritch i alpbyn Innerwald, som ligger ”ett stenkast” ovanför Sölden, samt ett lätt fyspass för att om möjligt få bussresan ”ur benen”. Vi passar också på att köpa på oss frukt, yougurt och annan energirikt inför vårt första pass imorgon.

Vi ses!

Inga kommentarer: