Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

måndag 5 oktober 2009

En tuff skiddag på glaciären!

Team SAP har gjort sin tredje dag på Rettenbach-glaciären 3200 m.ö.h och lång, långt från ordinarie (skol) arbete. Många skulle säkert säga att det är ett privilegium vilket det förstås är.

Men det kommer inte utan hårt arbete. Glaciären i Sölden mer eller mindre smälter bort inför våra ögon samtidigt som kylan har nått vårt hemland och snön faller i Kåbdalis. Underlaget på Rettenbach-glaciären är hårt och ganska isigt.

Eftersom vädret är varmt krävs det tidiga morgnar. Reveljen går kl 06:00 med lätt morgonjogg. Därefter serveras frukost och avresa mot glaciären startar med buss kl 07:30. Team SAP A tränar mellan 09:00 och 13:00 med kort paus kring 11-11:30. Energiintaget är viktigt! Vi äter frukt och dricker för att orka den sista timmen.

När ungdomarna kommer tillbaka till boendet väntar nedjogg och fysaktivitet följt av skidvård. Ungdomarna får kämpa ganska mycket men får mycket uppmärksamhet som belöning. Peter Mellgren är nöjd med dem och ser klara framsteg. Idag har vi kört storslalom och alla har visat klara förbättringar i sin åkning.

Middagen serveras kl 18:30 och därefter väntar lite egna aktiviteter med kompisarna. Sängdags senast kl 22:00 helst tidigare. Det är kul att vara på läger men det förpliktar! Det krävs ett stort engagemang från respektive åkare och Peter Mellgren är bestämd med dem i backen.

Det är med stor glädje vi tar del av Peters "röda tråd". Han jobbar stenhårt med grunderna och drar sig inte för att gå i klinch för sin sak. Ungdomarna får lätt förtroende för honom och för de som verkligen försöker utföra uppgifterna väntar tydlig beröm.

Vi ses!

2 kommentarer:

E.S. sa...

Hej alla i Sölden.
Alltid lika kul att läsa din blogg Pär och särskilt nu när man har egna intressen i dina inlägg (Emil på glaciär)...
Det verkar som ni har hårda, givande och framför allt roliga dagar i "fjällen".
Kan du inte lägga in en liten bild på våra kämpande skidåkare?

//Eva

Ing-Marie sa...

Hejsan!
Hör av killarna att ni har det jättebra där nere. Många nya kompisar, bra träning både i och utanför backen.
Tack för att mina "Stockholmare" fick följa med på ert läger!
mvh Ing-Marie (William och Alexanders mamma)