Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

onsdag 7 oktober 2009

Vi är trots allt de lyckligt lottade!


Överallt i Österrike råder sommarvärme och glaciärerna stänger en efter en. Idag stängde "grannen" Pitzdal pga mjukt underlag och likaså Mölltal. Stubaier glaciären är också stängd idag men här i Sölden kör vi på för fullt! Förutsättningarna är inte de bästa, WC-hanget i bild håller på att försvinna.


Många är på plats! Österrikarna med Mario Matt och Herman Maier samt stjärnorna Nicole Hosp och Katrin Zettel, japanerna och inte minst vår egen stolthet och energiknippet Jon Olsson! Jon vässar storslalomformen i den GS-bana som vi också har tillgång till. Han åker bra och trivs på isen! Han har ett bra klipp i åkningen och hittar fallinjen bra. Han blir att räkna med i år men frågan är när han får köra nere i Europa på balkat underlag? Luleå Alpina har tex en egen plats i backen där de kör kortkäpp slalom medan sannolikt flertalet andra klubbar och landslag "knackar på dörren" till Sölden och vill komma in.


Men klockan tickar! Hur länge håller det? Hur länge går det åka skidor ner till liften? Underlaget uppe i GS-hanget är kanonbra i stort sett fram till kl 13:00, när glaciären av förklarliga skäl stänger för dagen.

Idag har vi kört GS-teknik friåkning men även testat lite banåkning mot slutat av dagen. Fredde Kerttu har filmat åkarna och Peter Mellgren har haft individuella samtal med samtliga under kvällen. Ungdomarna har hälsat på hos Jon Olsson på Pensionat Reiter-Alm och fått autografer och en rejäl pratstund med fixstjärnan. Gissa om det blev succe! Kolla Jons hemsida http://www.jon-olsson.com.

I morgon laddar vi för slalom kortkäpp och hoppas återigen att glaciären "håller ut" ännu en dag!


Imorgon kl 15:00 går bussen till Aqua Dome, ett äventyrsbad i utkanten av Sölden vilket sägs vara magnifikt. Det blir en bra nedvarvning efter ett slalompass!

1 kommentar:

barbro sa...

Hej på er alla!

Hör att ni har det jätte trevligt där. Gissa om lillebror till Freddy blev avis när han hörde att Jon Olsson var där, hans stora idol. Än mer när ni fick träffa honom i onsdags. Men storebror kanske fixade en autograf åt honom. Ha det fortsatt bra.
/Barbro (mamma till Freddy)