Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

torsdag 27 september 2012

Mastersläger i Kåbdalis

Planeringen för Masterslägret i Kåbdalis V47 pågår. Det kommer att spridas en inbjudan via mail inom kort men även delges här, via masterskier.blogspot.com

En del av Sveriges Mastersåkare har redan hunnit med inomhusåkning i Wittenburg och Bispingen. Den tyska inomhusåkningen må förhoppningsvis vara på upphällning om nu bara Stockholm och Oslo kunde få sina fingrar ur planeringsstadiet och kommer till skott någongång. V43/44 åker Team SAPs ungdomsgäng med Peter Mellgren i spetsen till Sölden. Jag får min premiär i samband med detta. Finns det fler som vill med så hör av Er.

Vi lämnar sakta men säkert sommarens glada miner och ser fram emot nya. En sann alpinist längtar i detta läge framförallt efter säkra prognoser. Vad säger väderförutsättningarna i år? Vi är lika spända varje år. I Italien, Österrike och Schweiz åks det för fullt men snölagret i Sölden imponerar dock inte ännu. Men tid finns och det känns som att det finns lagom ostadigt väder i området. Se bild över Rettenbach.

Bild: Webbkamera över Rettenbach-glacier i Sölden

Tärnaby Skidgymnasium, Åres skidgymnasium och många fler har besökt Stelvio i Italien de senaste veckorna och har i vart fall haft minst 8-10 dagar mycket bra förutsättningar. Solen och underlaget verkar dessutom vara kanon i näraliggande Juvass dit tillresta förstås jublar och känner sig lyckligt lottade, medan de retar oss andra med diverse inslag via sociala medier. Vädret är nyckfullt i denna sport, det vet vi. Juvass kan vara underbart men även ett rent h-vete. I Saasfee och även i Italien stormar det i omgångar. I Stubaital befinner sig Tärnaby Skidhem just nu med sina åkare. Stubaital ligger i granndalen till Sölden så förutsättningarna är säkert blandade men efter regn/snö kommer alltid sol.

Gällivare Skidgymnasium har sedan länge testat skidorna på glaciär. De hann knappt börja skolan innan de stod på laggen i Europa. En del norrbottningar har även hunnit med fem veckor på hög höjd i Chile vilket för de allra flesta förblir en alpin dröm.

Här hemma får vi fortsätta drömma om den vita varan men lagom till V44/V45 skall den kunna pudra från kransarna på de blå tunnorna som står utplacerade på "vår" anläggning i Kåbdalis. Vi hoppas i vart fall! V46 kör första FIS-tävlingen i gång, The Magic Drum! Ett mytomspunnet namn värd sin uppmärksamhet. Dagens bild, om än mörk, bevisar att det kan vara på "G" redan. Men vi har sett det vända förr, till vår nackdel. Huvva, hemska tanke. Ingen repris tack! Kolla in Kåbdalis! http://www.kabdalis.com/index.php

Bild: Kåbdalis SuperG-backe i tunn vinterskrud

Inga kommentarer: