Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

torsdag 17 januari 2013

Säfvenberg dominerar i Adelboden!

Charlotta Säfvenberg (bild) dominerade Adelbodens FIS-race häromdagen! Hon vann båda dagarnas slalomtävlingar och snittade 9 FIS-points! Med dessa fina resultat återtar hon platsen som etta i världen bland födda 1994, åtminstone om vi ser till hur listan ser ut idag. Hon går, med samma resonemang, in på sjunde plats bland Sveriges duktiga slalomdamer, vilket i sig visar på vår fina bredd.















Bild: Lotta Säfvenberg in action

Ett fantastiskt resultat för Umeåtjejen som så sent som för några veckor sedan, efter WC-premiären i Zagreb, menade att hon hör hemma i Världscupen! Ett kaxigt uttalande kan tyckas men ack så rätt. Det är med den typen av respektlöshet man kan gå långt här i världen.

I efterföljande storslalomtävling, idag den 17:e, låg hon etta efter första åket men slutade på fjärde plats. Jag antar att hon tar revanch imorgon! Med på äventyret i FIS-racen, i bl a Schweiz, återfinns tre stycken Tärna-studerande tjejer. Det är Sarah Olsson, AK Vännäs, Charlotte Lemgart, Danmark och Alexandra Sjöström, UHSK. Tjejerna fick inbjudan till ett äventyr med kort varsel och packade väskan direkt. Äventyret ger dem erfarenhet, och förhoppningsvis glädje, inför nästa steg i utvecklingen. Kul initiativ och riktigt roligt med överbryggande verksamhet mellan elitskikten i svensk alpin utförsåkning.

Kolla länken från FIS!
http://www.fis-ski.com/uk/604/613.html?sector=AL&competitorid=156607&type=result


Kolla länken från VK!
http://blogg.vk.se/vintersportsbloggen/etikett/Charlotta+S%E4fvenberg


Inga kommentarer: