Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

lördag 27 december 2008

Kanonbra gjort Daniel Steding!

Daniel Steding Luleå Alpina, förstaåring vid Gällivare skidgymnasium, presterade sitt bästa internationella storslalomresultat i Åres FIS-storslalom strax före jul. Daniel har en tredjeplats från Kirunas FIS-slalom i slutet av november så detta bekräftar verkligen att han har en mycket fin utvecklingskurva. Storslalomresultatet i Åre gav förutom 16:e plats, ca 57 FIS-punkter. Segrare i söndagens herrtävling heter Johan Pietilä-Holmner UHSK - född 1991. Johan tillhör topp fem i världen i sin åldersklass vilket i sig är en grym bedrift, men kanske ändå helt väntat. Utvecklingskurvan för Johan har varit brantare uppåt än för någon annan kille på länge. Det är möjligt att killen Carl-Johan Öster från Djurgården , född 1992, är i samma "härad".

Daniel Steding gör sin 41:a start (25 i mål=61 %) i FIS-sammanhang och rankas 45:a i världen i slalom i sin åldersklass. Det är en bra resa för en andraårsjunior! Han har bara fyra svenskar födda 1992 före sig. I storslalom tillhör han de tre bästa svenskarna på 77:e plats, d v s före tävlingen i Åre, men när nästa lista kommer hoppar han upp ett antal snäpp, sannolikt runt 40:e plats.

GRATTIS Danne till en kanonbra prestation!

Se resultat, http://www.svenskidrott.se/n3Result/ResultList.aspx?EventId=1442949

Inga kommentarer: