Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

söndag 14 december 2008

Lyckat Lucialäger i Kåbdalis!

Norrbottens alpina klubbar, Piteå, Luleå och Storklinten kan summera den femte upplagan av Lucialäger för ungdomar mellan 10-13 år. Varje år sedan 2004 har vi arrangerat detta uppskattade läger, säger årets eldsjäl och "överfuhrer" Nils-Johan Larsson. Lägret kunde detta år stoltsera med totalt 149 st åkare från länet. Utöver dessa ett flertal tränare/ledare och föräldrar.

Johan inledde
Johan Gunnarstedt inledde med ett välkomnande tal till alla barn, ett tal som inspirerade ett norrbottniskt alpinhjärta. Familjen Gunnarstedt har med sina satsningar skapat förutsättningar för Norrbotten som ingen kunde ana för 10-15 år sedan. Nu är vi med i matchen igen, menar många av tränarna i Norrbotten. Johans tal blev en uppmaning till alla barn att ta chansen att lära sig denna underbara sport och sikta högt, för allt är möljligt! Som startskott för helgens aktiviteter avfyrades ett magnifikt fyrverkeri!

Vårat gäng
Jag och Jerry Nilsson hade förmånen att träna dessa toppenungdomar! Gänget bestod av 11 st åkare delvis från Kiruna, Boden, Piteå och Luleå. - de var alla på bra humör och spred mycke glädje mellan varandra. Träningen koncentrerades till "foten". Att stå mitt på foten är en grundläggande teknik som möjliggör fortsatt avancemang. Detta klarade de galant! Det blev framförallt kortkäppsbana men på söndagen hann vi även med Störtlopp mellan
kl 8-10 och därefter lite långkäpp slalom. Helgen avslutades med parallellslalom.
Stort tack till Johan med familj och anställda! Stort tack även till arrangörerna Nila, Daniel Sällström, Magnus Olofsson och Fredde Kerttu. Ett särskilt tack till Nisse Grym för hans klarsynthet och tack till alla proffsiga och trevliga ledare i Norrbotten. Tillsammans gör vi underverk!

Läs artikel i Piteå-Tidningen, http://www.pitea-tidningen.se/nyheter/ARTIKEL.ASPX?ArticleId=4314056

Inga kommentarer: