Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

onsdag 17 december 2008

Inte en dag för tidigt!

Tjejerna har börjat köra på herrskidor SL 165 cm! Enligt mitt sätt och se på det så är det på tiden. Fördelarna är många och tjejerna är idag mycket starkare än för några år sedan. Att Pärson, som tar över 200 kg i knäböj, skulle ha fördel av både längre, hårdare och vridstyvare skidor, är ställt utom allt rimligt tvivel. Mer skida i snön, mer stabilitet - och det behöver Anja. Skidan har säkerligen 5 cm mer längd bakom pjäxan vilket säkert skulle ge Anja en mer stabil och trygg åkning. Hon har ju kört ur många gånger för att hon kommer bak på grejerna - en längre och något hårdare skida skulle "fånga" upp henne. Lägg därtill att hon har mag- och bålmuskler som få. Jag har tyckt att tjejerna skulle bytt till herrskidor för ett par år sedan, äntligen verkar det vara på gång!

Som sagt, helt rätt - inte en dag för tidigt! Jag börjar tro att Anja kan vinna slalom igen vilket gör henne utomordentligt fenomenal.





PS. Våra juniorer födda 1993, som inte utvecklat styrka motsvarande en dam i WC, kör ju mycket bättre på 165:orna än på den kortare (155 cm) damskidan... Det säger ju sig självt, eller hur?

Inga kommentarer: