Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

fredag 19 december 2008

Ålder bara en siffra på ett papper

...Eller kanske man skulle säga Goood jul till en tidig julklapp till alla födda på 60-talet! Patrik Järbyn förgyller vår tillvaro och visar att åldern minsann inte får stå i vägen! Killen är helt otrolig! Helt unik faktiskt! Patrik är unik bla pga av att han aldrig tvivlat på sig själv. Ja, det är sant! Killen har aldrig haft ett tvivel att han kan slå de bästa! Den förmågan kan förflytta berg, enligt mig! Föreställ Er en träningsmetod där målet är att träna sin självkänsla och sitt självfortroende... Föreställ Er en miljö där detta är möjligt... och föreställ Er en situation med de bästa tänkbara förutsättningarna i övrigt... Ja, Patrik fann antagligen alla dessa grunder.

1. Han har alltid slagit ur underläge, för vem kan väl tro att en kille från Borås kan åka slalom?
2. Att komma från Borås och tycka att slalom är det roligaste man vet, ja det ger hjärtat en extra kick när man väl står där upp på fjället eller på glaciären.
3. Patrik har ju genom åren kämpat enormt och tyvärr till viss del motarbetats vilket säkert kryddat med mer jävlar anamma och vilja att övertyga olyckskorparna.

Jag önskar att fler kunde se storheten i killens bedrifter. Han är sannolikt det mest unika Svensk utförsåkning haft! Man måste se det mot bakgrund av hans uppkomst i dessa sammanhang. Han "upptäcktes" av en annan ikon inom fart, Helmut Grassl. Han var då sannolikt 13-14 år. Som 16-åring lärde jag själv känna Patrik Järbyn för att i samma ögonblick konstatera att han var unik. Han hade inga föräldrar i hasorna och kunde inte, vid denna tidpunkt, åka slalom. Men han brann för störtlopp från start till mål! Han hade hjärtat, han hade förmågan, ja han hade DET!

Jag grattar honom för hans bedrifter och tackar honom för den glädje han sprider genom att ge alla oss 60-talister en riktigt fin julklapp! Det är så att man får ståpäls! Kör hårt gamlingar OCH juniorer! Rutin är underskattat! Eller som Patrik själv uttrycker det, "ålder är bara en siffra på ett papper".

Kolla in länken http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=21246&a=1353315&lid=puff_1353317&lpos=rubrik

Inga kommentarer: