Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

söndag 19 september 2010

Krav på kontroll!

Alpin skidåkning handlar om fokuserad verksamhet både på kort och lång sikt. I det korta perspektivet handlar det om att fokusera på varje enskild uppgift under ett åk. Dessutom krävs långvarigt fokus under långa och tuffa skiddagar. På lång sikt handlar det om att ha en bra plan och att följa den. Målsättningar är viktigt för att kunna utvecklas till en bra skidåkare!

Idag har åkarna satts på tuffa prov. Grundteknikträningen har fortsatt på sin andra dag och det har blivit minst 40 åk. Idag har övningarna gjorts i kortkäppsbana och alla har presterat mycket bra! Vi summerar ett bra läger trots att vi har en halv dag kvar. Underlaget i hallen har varit blandat. I vår "lane" har vi haft spolat underlag. 5000 liter vatten har spridits ut varje kväll med hjälp av någon form av utrustning. Inte alls lika hårt som balkat utan mer passande för både ungdomar, juniorer och Masters. Peter Mellgren är mycket nöjd med både Bispingen som träningsställe och ungdomarnas prestation.

Kvällen har ägnats till "mästerskap" i Gokart och resultatet talar för sig själv. Resultatlista finns att fås. Vi hade jäkligt kul! Se bild, nedan.

Bild: Johanna, Lotta, Märta, Sofie och Moa är redo för nya utmaningar!

Som avslutning på dagen tog juniorgrabbarna tillfället i akt att lära sig att surfa (!). Alfred Pettersson fick idén och även David, Kim och Joel tog chansen! Ett beslut de är nöjda med så här i efterhand.

Bild: Surfers and gogogirls



Se Affes enormt fina prestation efter 45 minuters träning med bom. När bommen togs bort dominerade Affe surfvågen till "krämen" var slut i låren. Se film. Det kallar jag fokus, balans och kontroll!



Imorgon kör vi ett tretimmarspass innan vi påbörjar resan mot Lubecks flygplats. Vi åker hem, smälter intrycken och kunskapen och laddar batterierna inför kommande utmaningar.

Inga kommentarer: