Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

fredag 24 september 2010

Mersmak!

Bild: Mot nya mål!

Föregående helgs aktiviteter i Bispingen blev lyckade, kan vi så här i efterhand konstatera. Tack för tiden ungdomar! Det är en "ynnest" att få vara med och se Er utvecklas, kort och gott!

Vi fick till ett mycket effektivt läger. På 11 timmar genomförde Ni grundteknikträning med Peters "röda tråd", motsvarande ca 100 åk(!). 100 åk i hemmabacken tar minst sju dagar och på glaciären, ännu fler dagar. Inte minst betyder kontinuiteten mycket för inlärningsprocessen. Det är just av denna anledning som inomhusåkningen är ett effektivt sätt att komma igång. Som jag sagt förr, "dubbelt så dyrt per dag men dubbelt så effektivt". Att Ni dessutom verkar ha haft jäkligt kul med bl a gokart och annat, gör det hela extra bra. Det blev liksom "lön för mödan" för att Ni lyckades fokusera under tre dagar.

Det glädjer mig att samarbetet inom regionen är bra. En del av regionsamarbetet sker i denna typ av gruppering där Piteå Alpina bjuder in till läger och jag kan inget annat än vara mycket nöjd att få vara en del i denna utvecklingen, trots att detta bara handlar om några av regionens alpina talanger. Vi vet att pengar sätter skarpa gränser mellan vad som är möjligt för många. Detta var en resa för de personer som "brinner" lite extra. Det finns mycket att göra för övriga också och det är samtidigt mycket viktigt att vi inte "skrämmer" iväg allt för många som av olika orsaker inte kan vara med vid dessa sammandrag. Jag skall inte prata för Peter, men jag är mycket säker på att han, likt mig, brinner för att skapa fina förutsättningar för att alla ska kunna nå sina mål.

Vi fick som sagt ut vad vi ville och kan blicka fram emot nya utmaningar i kommande aktiviteter. Den individuella "coachningen" ökar framöver. Bispingen-lägret innehöll främst generella grundteknikövningar för att hitta "basen" i alpin skidåkning.

Peter Mellgren anlände Piteå på onsdagen, efter två dagars bilkörning hem från Bispingen. Allt gick mycket bra och minibussen levererades sedan, samma kväll, till Hertz i Gällivare av undertecknad. Årets upplaga åkare till Bispingen var den klart starkaste under de tre senaste åren. Antalet var perfekt och det är skönt att konstatera att upplägget fungerar även när antalet åkare ökar. Hallens utformning gör det möjligt att hantera stora grupper. Nästa år hoppas vi få återkomma med ett liknande upplägg för många av regionens A- och junioråkare.

Nu väntar Sölden V43! Med på den resan kommer följande åkare:

Moa Gabrielsson, A2 Piteå
Viktoria Johansson, junior Piteå
Nea Lundmark, junior Arvidsjaur
Moa Holmgren, junior Skellefteå
Hildur Karlsson, A2 Bygdsiljum
Erika Palowaara, A2 Boden
Alfred Pettersson, junior Piteå
William Nilsson, junior Huddinge
Alexander Nilsson, A2 Huddinge
Kim Wiklund, junior Bygdsiljum

Fler platser finns. Hör av Er snarast om intresse finns! Vi ser inga begränsningar om åkare/grupper från andra regioner vill vara med.

Med på resan kommer även flertalet av Luleå Alpinas A- och junioråkare. Vi kommer att rikta in oss på såväl friåkning, grundteknik och en hel del GS i bana. Vår filosofi är att åka mycket storslalom på lägret eftersom slalomträningen bedrivs bra på hemmaplan. Storslalomträning på glaciären i Sölden är riktigt bra och kommer att stärka åkarna i kommande utmaningar. Att vi dessutom får se damernas premiär i Världscupen blir som "grädde på moset".

Nu laddar vi om!

Inga kommentarer: