Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

måndag 24 december 2012

En härlig tävling!

The Magic Drum
Jag har under den gångna tiden, tillsammans med övriga i Piteå Alpina, fått uppleva ett stjärnspäckat evenemang av hög klass i "mitt" Kåbdalis under weekend 46. Ett race med mersmak, definitivt! Ett bra arrangemang med bra organisation under Ove Petterssons rutinerade vingar och med ett flertal världscupåkare till start. Kåbdalis, som denna försäsong varit på allas läppar, har på ett övertygande sätt presenterat sig som både träningsriktigt och tävlingsriktigt, påpassligt nog ett norrländskt "stenkast" från Finska Levi. Landslagens träningsläger och även tävlingen, Kåbdalis Magic Drum, kan mycket väl dubblera nästa år. Shamanen, som sägs kunna förlytta sig i tid och rum och förutspå framtiden, verkar visar vägen. Kåbdalis fortsätter sin utvecklande resa. Titta in på deras hemsida och läs om den mytiska platsen på toppen av berget och läs även reportaget från helgen.

www.kabdalis.com
http://www.pitea-tidningen.se/nyheter/landslaget-ger-kabdalis-toppbetyg-7267206-default.aspx
http://www.nsd.se/nyheter/lulea/artikel.aspx?ArticleId=7288311


Daniel Steding visade vägen i åk 1 med snabbaste tiden. I farten lämnade han såväl Lahdenperä, Zampa och Japanen Zasaki bakom sig. När dagen summerades hade han halverat sina FIS-points från 24 till 12, sett till det enstaka racet, och placerat sig som tvåa efter Slovaken Adam Zampa. En urkörning under söndagen satte stopp för drömsänkningen men Daniel kommer tillbaka, var så säker. Anton tog på söndagen revansch, knöt näven och presenterade dagens totalt bästa tid. Norrbotten regerade. Ett resultat av hårt arbete under lång tid av många inblandade. Underbart, kort och gott!

Inför FISen i Kåbdalis nås vi dessvärre av beskedet att Luleås Natalie Hermansson, en av Sveriges duktiga tjejer på väg att slå igenom, skadat sig på slalomträning i Funäsdalen. Mina tankar går till henne och förhoppningar om bra rehabilitering. Kämpa på Nattis, hoppas du är vid gott mod.

Sån är sport. Tufft. Mina första tankar när skador inträffar är, varför. I Nattis fall grinar oturen riktigt illa. En liten sak slutar på sämsta sätt och frågetecknen över ännu ej uppfunna säkerhetslösningar snurrar i huvudet.

Inga kommentarer: