Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

måndag 24 december 2012

Ted & Tina gick på knock!

GS-materialet och våra svenska stjärnor
Kritiken har tystnat, arbete pågår. Så kan man uttrycka sig när det gäller de nya GS-skidorna. Ted och Tina slog knock på alla i Sölden och har dominerat flertalet av tillställningarna. Den sträva och lite smått kaxiga Tina har degraderat Lindsay så till den milda grad att hon tagit time out. Nu handlar det främst om att Lindsay drabbats av något som hon bör undersöka men för Lindsay kom konkurrensen likväl som en chock.

De nya GS-skidorna sätter fingret på det vi "old schools" redan vet. Vikten av längsledsarbetet! Ted utnyttjar skidan som ingen annan kan! Han åker den från början till slut med rörelse hela vägen och han gör det dessutom med smått otrolig kantvinkel. Han har ägnat mest tid att fundera hur de skall manövreras medan de andra mest "bävat" eller i bästa fall tänkt att det ordnar sig med tiden. Ted och Tina har gjort läxan! Våra svenska stjärnor på herrsidan kommer sakta, sakta men än saknas mycket. Tuffheten och inte minst "kulturen" inom GS saknas. Det tar tid att skapa, men vi är sannolikt på väg. Calle Lindh har lyckats med bästa personliga utvecklingen med sina fina prestationer i Europacupen men Myhrer och Olsson fortsätter knacka på i världscupens topp 10. Myhrers segertåg i slalomhanget fortsätter! Han är enormt stark och nosar för jämnan på pallen vilket ger oss alla den där härliga förutsättningen för att lyckas med alpint i vårt flata land. Kulturskapande! Nu med Jens i hasorna dessutom. Så fantastiskt kul att se Jens åka skidor igen! En fantastisk skidåkare som nu räknas med i den absoluta toppen. Som outsider ligger han just nu i topp över kommande vinnare. Återstår att se om hemmaplan, hemmagjord julmat och hemmagjord slalomträning i Ingemarbacken med farsgubben kan göra susen.

Harmoni
Men som det bubblar i det svenska damlaget! Maria är tillbaka och Frida har slagit igenom och Anja ger oss goda analyser av det som händer. Det finns en härlig bredd som lyfter alla och Fridas genombrott är så kul att man får rysningar när man hör henne intervjuas. Att få vara med om när barriärer bryts, när s.k. vanliga människor bryter igenom och lyckas med det oväntade, är sådär enormt glada och till synes lyckliga, ja det ger mig rysningar och nästan glädjetårar. Hon är ju så fantastiskt rapp och ännu ett exempel på att Sverige har fantastiska tjejer! Vilka kulturbärare!

http://www.fridahansdotter.com/

Inga kommentarer: