Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

söndag 15 januari 2012

Sverige levererar alpina talanger och konkurrensen är stenhård!

Den 7:e FIS listan för 2011/2012 är ute och det lackar mot analys. Hur går det för våra slalomtjejer ute i vida världen och hur ligger de till sinsemellan i sverigerankingen. Jag har ägnat en stund i helgen åt att sammanställa detta på samma sätt som jag gjorde för ett år sedan. Båda sammanställningarna redovisas. Grenen är slalom. Förändringarna är förhållandevis små men det finns tydliga tecken på att de yngre tjejerna tar för sig. Det är också tydligt att det krävs en bra världsranking i sin egen ålderskategori för att tillhöra ett lag i Sverige om man kommer från Region 1. Det är inte punkterna som avgör och det är inte världsrankingen över alla åldersgrupper heller. Enligt sammanställningen ser vi att det i princip krävs topp fem i världen för att få dra på sig "landslagsstället". Det är en hård konkurrens som råder! Analysen säger också att topp tre i Norrbotten är detsamma medan det i Västerbotten skett en förändring i och med UHSKs Lotta Säfvenbergs imponerande framfart under förra säsongen. Anja Pärsson tappar i slalomrankingen vilket förstås till viss del är en konsekvens av att hon har fokus på fartgenarna.

Mycket mer är att vänta från de yngre vassa tjejerna. Inte minst Lisa Blomqvist, nu senast med en pallplats i Adelbodens FIS, verkar vara iform och Magdalena stärker sina odds inför säsongen och levererar just nu fantastiska prestationer i Ungdoms-OS i Innsbruck. Ylva Stålnacke är tillbaka från skada och verkar vara med i matchen direkt och inte minst verkar det som att Natalie Hermansson får valuta denna säsong. Här nedan kommer den aktuella sammanställningen och under den redovisas fjolårets dito. Klicka på bilden för att få den mer läsbar.

Bild: 7th FIS-list 2011/2012
Bild: FIS-list föregående år dec-jan 2010/2011

Inga kommentarer: