Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

måndag 1 november 2010

Var stolt! Det är tufft att vara en racer!

Team SAP 2010 Sölden

Nyligt hemkommen till vardagen och full av positiva minnen från Sölden 2010, tillsammans med 11 stycken högpresterande ungdomar/juniorer. Veckan i Sölden var mycket bra, sett ur ett träningsperspektiv - enligt tränarnas mening. På köpet fick Ni dessutom ett jättebra tillfälle att knyta kompisband och ha riktigt kul! Glädjeämnena var många och mot slutet av veckan kom glädjen över den egna prestationen som ett resultat av hårt arbete med grunderna, tidigare under veckan.

Jag har sagt det förr, Peter Mellgren har en bra plan och bygger åkare starka i grunden. Det är lärorikt att stå vid hans sida under dagar när det går framåt. När det går bakåt eller står och "stampar" är det mindre kul. Dagar som förlöpte, med den senare beskrivningen, blev inte för många och det berodde på att bra arbete från alla! Tack för det! Det är en ynnest att få vara med och se förändring och det är som jag också tidigare sagt, viktigt att ta denna nya kunskap vidare till nästa "level".

Oavsett vem du är, ta en fundering på vad som påverkar din skidåkning mest... Är det mängden information du får eller är det påtalandet om vilka fel du gör, som gör dig bättre? Eller är det det faktum att det är du och din inställning som påverkar mest? Är det det faktum att du får tid att jobba med en sak i taget? Utan en bra inställning och attityd är det svårt att ta nya kliv i sin utveckling, enligt vår mening. Det största syftet med träningen i Team SAP är att skapa bra alpina racingåkare som skall vara stolta över sin sport och sina tuffa prestationer. Det kräver en hel del som sagt, fysiken måste finnas där inte minst!

Den prestationskultur som skapas i teamet beror till stor del på den som styr upplägget men kulturen skapas även av din egen insats i arbetet. Ibland är det tufft att prestera men belöningen när du lyckas är desto "sötare". Känn stolthet för det du presterat under lägret, käre racingåkare. Du är ingen "dussinmänniska" utan en hårt arbetande idrottare som vill utvecklas.

Lägret har i de flesta avseenden varit lyckat och löpt enligt plan, hoppas du tycker detsamma. Tyvärr fick Erika en handskada vid sista slalompasset i "Retten" men förhoppningsvis är hon snart tillbaka i banan. Hon är förövrigt en av åkarna som presterat mycket bra med tanke på att hon varit borta över ett år från skidåkningen. Hon befäster även påståendet att det går att komma tillbaka till en starkare nivå fastän man varit skadad, förutsatt att glädjen till skidåkningen finns. Hildur hade, förutom en lång sjukdomstid innan lägret, för små pjäxor vilket påverkade åkningen negativt. Trots stora smärtor presterade hon toppåkning i såväl grunder som banåkning vilket också befäster att en talangfull idrottare alltid har tid att vara sjuk eller skadad. Med en god plan och hårt arbete kommer man snabbt tillbaka när hjärtat, inställningen och pjäxorna sitter på rätt ställe ;-).

Sänder en bild på tränare och teamledare som tack för en givande vecka.

Peter och Pär

Inga kommentarer: