Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

söndag 27 mars 2011

Norrbotten i topp i Duved!

Bild: Johan Bergman lämnar motståndet efter sig i Duveds B-final

Piteås Johan Bergman och Storklintens Elias Grym visade i Duved, med önskvärd tydlighet, var skåpet skulle stå! Det står nu i Norrbotten och det är med glada hurrarop vi sammanfattar ytterligare en lyckad final i alpinsverige. Det är uppenbarligen så att enskilda klubbars arbete i Norrbottens belönas med bra placeringar i toppen. Balansgången mellan spets och bredd är ju som bekant ett svårt arbete och helgens resultat är ett kvitto på att tex Piteå Alpina bedriver ett bra arbete i B-gruppen, där Johan Bergman och hans åkarkompisar ingår.

Dynamiken i gruppen verkar bra och insatserna vid träning är höga. Det går inte att ta miste på glädjen vid varje träningstillfälle. Skidglädjen är viktiga ingridienser, inte minst för breddverksamheten. Stor eloge till tränare och föräldrar som matchar ungdomarna på rätt sätt.

Noterar att även Adam Eriksson, Piteå Alpina, gör en mycket fin prestation i storslalom! Som förstaåring i B-gruppen åker han in som 11:a endast 1,54 SEK efter klubbkompisen Johan, som vann dubbelt, d v s både Super-G och Storslalom. Adams prestation är jättebra! Det blev dessutom några lagmedaljer som vi får återkomma till!

Framgång föder framgång vilket gör att Norr- och Västerbotten har goda chanser att lyckas bra framöver. Bland tjejerna i B-finalen har region 1 ca fem stycken topp 20 och två-tre stycken topp 10. Bland killarna, bland topp 20, två-tre stycken i Super-G och fem-sex i storslalom.

I den avslutande slalomen bestämde sig Elias Grym redan igår kväll, i morgon vinner jag. Sagt och gjort, segrare i dagens slalom blir Storklintens unge Grym, med en segermarginal på drygt 0,8 SEK före Sundsvalls Kevin Stein-Lagerheim. Region 1 tar två stycken indivuella medaljer i slalomtävlingen då unge Ludwig Åström från UHSK tar bronset, endast 0,15 SEK efter tvåan Kevin. Bland flickor 12-13 år blir Tilda Höglander från Arvidsjaur 7:a. Bra jobbat Norrbotten och Region 1!

Bild: Ludwig Åström, UHSK, vinner brons i Duveds B-final

1 kommentar:

www.petera.se sa...

Verkligen, bra jobbat Norrbotten! En liten korrigering är att Kevin Stein-Lagerheim tävlar för Nolby Alpina ;)
Kul att du lagt ut bilder, gillar det :) Fler bilder med bl.a. prisutdelningar finns på http://www.petera.se/blog/nolbyalpinaom du/ni är intresserade.

peterA