Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

fredag 6 mars 2009

Klein och Norrbotten i topp!

Alpin rapport från Landsdelsfinalen i Sundsvall för 12-13 åringar.
Han började sin alpina karriär som 9-10-åring och står några år senare som segrare i Landsdelsfinalen, som 13-åring. Helt otroligt duktigt gjort av Kirunasonen som vann den tuffa striden med endast 4 hundradelar av en sekund före Nalovardos överraskning Kristian Rådström. Isak klein var i ledningen efter första åket med ca 2 tiondelar. Andra åket var inte klockrent men det räckte till seger i norrlandsfinalen. Rådströms åk var drömlikt och gav honom titeln som dagens snabbaste.
Super-G banan var riktigt bra. Banläggare Anders Hansson fick ut allt vad en ungdoms-superG behöver. Svårigheterna låg främst i en långsväng över krönet och en tekniskt utmanande högersväng nedför branten. Nyckeln låg i att klara den tuffa långsvängen med hög linje i utgången och få med sig så mycket fart som möjligt ut på sista flacken. Det lyckades region 1 toppåkare med.

Region 1 vann två guld, två silver och ett brons i dagens Super-G och vi försöker komma på när vi senast hade såna fina framgångar. Region 1 lever i allra högsta grad! Att norrbottensgänget visade var "skåpet skulle stå" på prisutdelningen gav en lite "ståpäls". Uppslutningen kring kompisen Klein var enorm. Ropen skallade i lokalen och en fin gemensam sång avfyrades i riktig kampanda.

Lagbronset i killklassen gick till Norrbotten med Isak Klein, Hannes Grym (Skalp) och Gustav Lundgren (IFK Arvidsjaur).

På tjejsidan var Mica Nyberg-Eriksson från Gällivare bästa norrbottenstjej med en fin 9:e plats vilket även var den plats som Skalps Hannes Grym åkte in på. Grattis till Er båda!


Detta bådar gott för framtiden! Lagkänslan är god och vi har allt att vinna av att stärka banden med västerbottningarna, tillsammans är vi starka i framtiden. UHSKs Ylva Gunnarsson uttryckte det bra i samband med segerintervjun, på frågan hur det kunde gå så bra. "Jag tänkte bara på att ta i". Det kunde inte sägas bättre, för visst slår det de flesta "tekniktermer" vi hör i backen. Detta får räcka för denna "live-blogg". Mer info kan får på telefon 070-223 63 63 Pär Gabrielsson

Inga kommentarer: