Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

fredag 27 mars 2009

Norsken ær besegrad!

Rapport från Veteran NM i Voss, Norge

Idag kom revanchen! Med två klart godkænda storslalomåk ær "norsken" besegrad. Två fina race och tre riktigt fina "skalper". Med tiden 1:21.82 vinner jag guld i klassen H40-44 och ær dessutom totalsnabbast alla klasser, inkl. "ynglingarna" i H30.

Trean Lasse Arnesen ær en mångsidig utførsåkare med sina mesta meriter i fart, men även en riktigt duktig längdåkare, bl a plats 802 i Vasaloppet år 2006, från en startposition på ca 3000.
Lasse har som bæst ett flertal 4:e platser i Værldscupen, bla från störtlopp i Kitzbuhel 1992.

Jan Einar Thorsen, f.d. Værldscupåkare som bl a 1994 vann storslalom-guld i værldscupen i Crans-Montana och tillika ansvarig för skidcentret i Voss, se länk, placerar sig som femma.

http://www.vossresort.no/vinter/heim/

Sammanfattning av resultat:

1.) Pær Gabrielsson, Sverige 1:21.82
2.) Kjetil Fladmark Larsen, Norge 1:23.55
3.) Lasse Arnesen, Norge 1:23.72
5.) Jan Einar Thorsen, Norge 1:25.27

Resultatlista,
http://www.bavallen.no/minebilder/lars%20egil%20resultater%2009/ssl%20veteran.mht

I klassen H35-39 vinner en av norges bæsta slalomåkare genom tiderna, Tom Stiansen, guld på tiden 1:23.77.

Han vann VM-guld i slalom i Italienska Sestriere så sent (!) som 1997. Han var vaerksam i landslaget fram till om med 2005.

Ursækta en smula kaxighet men det ær alltid kul att jæmføra sin egen åkning med storåkare från Værldscupen och det ær dærfør det alltid ær lika kul att åka till Norge och NVM, før dær stæller de upp mangrant. En stor eloge till dem! Tvåan idag, Kjetil Fladmark Larsen, berættade att Kjetil Andre Aamodt planerade att stælla upp hær i Voss men ett reseuppdrag kom emellan. De ær glada gutter som ælskar skidåkning och stæller upp på veteranernas villkor.

Svenskarna tog fler medaljer idag! Kurt Karlsson tog guld i H55-59. Tommy Duvdal silver. Anders Hellgren tar silver i H60-64. Gøteborgaren och fartåkaren Johan Arvidsson tar silver i H45-49 efter gårdagens Super-G-kanon, Rolf Bjørne.

Imorgon ær det slalom och ett bættre utgångslæge får man søka efter. Jag går ut sist i min klass, som startnummer 143. Slalomhanget blir inte særskilt svårt men sannolikt ganska långt. På føtterna har jag Viktors Fischer 165 cm och det kænns tryggt om det svænger på.

Håll tummarna!

1 kommentar:

Göran Tell sa...

Grattis Pär,du är grym.
Hoppas det går lika bra imorgon.
Försvara dom svenska och norrländska
färgerna,än en gång GRATTIS.

Hälsar Göran Tell.