Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

onsdag 24 mars 2010

Bra insatser i USM-fart!

USM i Tärnaby höll idag fartgrenarna i ett komprimerat program. Säväl Störtlopp som Super-G arrangerades och 180 stycken åkare susade nedför Anja-backen i en strid ström. Gårdagens träningsresultat gav oss hopp om nya pallplatser och det dröjde inte länge innan vi konstaterade att Region 1 är med i topp igen. Magdalena Fjällström får dock stå åt sidan för Sälens snabba Louise Jansson som formligen krossade toppskiktet i både Störtloppet och Super-G:n! Hon vinner Störtloppet med ca 1,3 SEK och hon vinner Super-G:n med 1,0 SEK. Tvåa i störtloppet blir "Månne" men hon får oväntad stenhård konkurrens av regionkompisen och Bygdsiljums Hildur Karlsson, som så när slår Tärnatjejen i sin egen hemmabacke. Det skiljer endast två hundradelar och vi konstaterar att Hildur är snabbaste 96:an för dagen! Silver och brons till Region 1 i damtävlingen! Bra start!

Killarnas störtlopp avgörs någon timme senare och Kim Wiklund kniper bronset! Guld i inledande kombination och brons i störtloppet. Bra utdelning så långt! I Super-G:n startar han som 2.a med full satsning! Han får dock obalans och felskär i slutet av branten och är ute! Det blev en spaktakulär start på killtävlingen. Av de fem första tar sig en kille ner. Övriga "överladdar" och bränner ur i de svåra terrängvågorna i Anjabacken.

Piteå Alpina har fyra åkare på plats i USM. Förhoppningarna låg på en topp 10 för Johanna Mäntylä och hon levererar i princip som önskat! Hon åker stabilt, kontrollerat och kanske, kanske, finns det t.o.m mer att hämta ur henne. Hon placerar sig 11:a i både störtlopp och Super-G, vilket är klart godkänt! Linn Nilsson placerar sig som 36:a i störtlopp men dagens överaskning, på klubbnivå, blir lite oväntat Moa Gabrielsson! Hon låg runt plats 50 på träning men "knyter ihop" lärdomen från träningsåken, går på rena skär och bra attack och slår sig in som 31:a bland 90 stycken startande tjejer. Mycket bra gjort! Alfred Pettersson är besviken över åkningen och han slutar 30:e i Super-G och någonstans runt 28-30 i Störtloppet. Alfred har åkt bra fart under kvalrundan och är en mycket bra fartåkare. Han hade helt klart chans på topp 10-15 men såväl Störtlopp som Super-G:n hade inslag av svåra linjeval och misstagen kostade direkt.

Johanna Mäntylä åker dessutom till sig ett SM-silver i lag! Tillsammans med Magdalena Fjällström och Hildur Karlsson tar de tillsammans silvermedaljen i störtlopp till Region 1 och det gör att vi hittills summerar sex medaljer!

På killsidan i Super-G levererar Isak Klein mycket bra resultat! Han blir tia på kanontid och kniper titeln "dagens prestation"! Hannes Grym åker till sig två stycken 20:e placeringar och vi konstaterar att killar födda 1996 är med i matchen redan!

Imorgon väntar träning och kanske ett sämre väder. Storslalomträning i Tärnaby på ett greppigt manchester-underlag - ja det bådar gott!

Se länk till resultat,
http://ta.skidor.com/EventDetails.aspx?EventID=810&orgid=8573

Inga kommentarer: