Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

måndag 31 maj 2010

Juniorlaget uttaget och Daniel Steding är med!

Bild: Daniel Steding, Luleå Alpina
Äntligen är formationen för nästa års juniorlandslag klart! Som vi har väntat i vårvärmen på dessa namn! Några av namnen har varit självklara och det mest glädjande, enligt mig, är att vi finner Luleås Daniel Steding bland killarna.

Daniel är född 1992 och har haft en mycket fin utveckling under de gångna åren. Inställningen hos Daniel är av bästa alpina sort och han vet vad han vill! Han går till vardags i Gällivare och har utan omsvep varit Gällivares formstarkaste åkare under de senaste säsongerna. Han började 2009/2010 starkt, utan att tillhöra laget, och "käkade" sig sakta men säkert in. Han presterade bättre än många av de uttagna killarna men stundvis verkade avståndet mellan Gällivare och "Malugnstäta" juniorlaget, trots allt, tämligen långt. Detta är en seger och ytterligare ett hopp som sannolikt tänder Gällivare elitgymnasium.

På damfronten gläds vi med de unga vassa Umeå-tjejerna, som visat att de håller hög internationell klass! Inte minst Lotta Säfvenberg som åkte ända upp i topp bland världens bästa, födda 1994. En fantastisk prestation som jag skrivit mycket om i tidigare inlägg. Lisa Blomqvist kommer åter efter ett kortare skadeuppehåll p.g.a. ryggproblemen och det skall bli särskilt kul och spännande att följa hennes "comeback" till vintern.

Ett stort grattis till trion och inte minst trions tränare, Tom, Rune och "Inko" med flera.

Uttagna till alpina landslagets juniorverksamhet är följande:

Tessan Berglund, Järvsö IK
Lisa Blomqvist, UHSK Umeå SK
Paulina Grassl, Sunne AK
Charlotta Säfvenberg, UHSK Umeå SK

Carl Johan Öster, Djurgårdens IF
Björn Hedman, Hudiksvalls IF
Johan Lövgren, Rättviks SLK
Charlie Reunanen, Östersund Frösö SLK
Daniel Steding, Luleå Alpina

Inga kommentarer: