Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

söndag 23 maj 2010

Patrik Järbyn satsar vidare!

Patrik Järbyn visar vad sann skidglädje betyder! Han räds inte ålderstecknen utan har bestämt sig för ännu ett år i den alpina världscirkusen, där han inför säsongen är rankad topp 30 i både Störtlopp och Super-G. Han blir också den äldste åkaren på touren med sina 41 "pannor" och han har fortfarande kapacitet att vara med i toppen Helt fantastiskt faktiskt!

Bild: Patrik och Anja gratuleras av Kungen och Drottningen i samband med VM 2007 i Åre

Patrik är en förebild för den alpina sporten! Han har under sin karriär visat att man kan både upptäckas och utvecklas sent och att man inte behöver vara som bäst vid 16-17 års ålder. Det tog Patrik ett år extra för att vara tillräckligt bra för att ta sig in på Tärnaby Skidhem. Minns jag inte galet "upptäckte" Helmut Grassl killen från Målsryd, någonstans i södra delarna av vårt land. Antagligen var han redan då en "kanonkula" som det lyste ur ögonen på. Han kanske var i 13-14 års ålder... Han har nu fler år på nacken än de flesta och planerar just nu för sin 19:e säsong i svenska landslaget. Det är imponerande!

Stort lycka till Patrik!

Inga kommentarer: