Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

söndag 2 maj 2010

Ylva Stålnacke lyfter!

Bild: Ylva Stålnacke slår sig in bland eliten i 1:a maj-trofen 2010

Vilken säsong hon haft, Kirunatjejen! Helt klart en genombrottssäsong och ytterligare ett tecken på att Tärnaby Skidgymnasium håller hög klass.

Ylva har radat upp fina placeringar och ligger nu under 30 FIS-points som 92:a. I den avslutande 1:a majtrofen placerar hon sig sexa i ett mycket bra startfält. Hon har Maria P-H på femte plats och slår bl a juniorlandslagstjejen Tessan Berglund och WC-åkaren Kajsa Kling från Åre.

Ylva börjar etablera sig i toppen i landet och det känns ju förstås extra kul då hon kommer från Norrbotten och Kiruna. Vi i Norrbotten är inte bortskämda med fina resultat och jag hoppas att det hon presterar ute i landet även synas av förbundsmänniskorna! Ylva har inte mindre än 10 stycken topp 3 i FIS denna säsong vilket är ett mycket bra betyg.

Inom kort kommer en säsongssummering av våra regionåkare! Det skall bli intressant att se vem som förbättrat sig mest under säsongen och vilka som sticker ut mest inför nästa säsong! Ylva tillhör definitivt de åkare som har all anledning att se tillbaka på säsongen med positiva ögon och jag önskar henne stort lycka till med sommarens träning.

Inga kommentarer: