Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

måndag 26 april 2010

Grattis svensk alpin verksamhet! Pärson kör ett år till!

Enligt bekräftad information kommer Anja Pärson och kanske även Patrik Järbyn fortsätta ytterligare ett år i den alpina cirkusen!

Bild: Patrik och Anja gratuleras av Kungen och Drottningen i samband med VM 2007 i Åre

VM i Garmisch blir sannolikt det stora målet för världsstjärnan Pärson! Anja har funderat klart och bestämt sig för att ge det ännu ett år och hon har kapacitet att fortfarande vinna totalen. Hon verkar sprudla av nyfikenhet på det kommande året och den nya tränarorganisation som håller på att byggas upp kring alpinisterna. Det skall dock bli intressant att se vilken träningsstrategi hon väljer inför säsongen 2010/2011. Slalomen har ju inte fungerat särskilt bra internationellt de senaste åren, förutom det där bronsåket i OS i ett lättare hang och lättare stakning. Om hon skall försöka närma sig de bästa i teknikgrenen måste hon sannolikt förändra sitt träningsupplägg, enligt min mening. Det behöver heller inte påverka hennes möjligheter i fartgrenarna eftersom hon redan är mycket stark på det området.

Patrik kommer sannolikt att ta sitt beslut inom kort och om han väljer en fortsättning så har han låtit hjärtat bestämma! Han har en ynglings kropp och brinner fortfarande för sporten! Han finns med på SSF:s lista över herrar i A-laget inför 2010/2011 men något säger mig att han inte är klar med sitt beslut ännu. Han har sannolikt ett starkt stöd hemifrån från frun och nära och kära och om inte jag misstolkar tidigare information så är landslagsledningen mycket positiva till en fortsättning för veteranen. Patrik tillhör topp 30 i både störtlopp och super-G och det skulle förstås vara jäkligt kul att se honom i pisten igen. Men åldersklockan tickar och ytterligare en säsong kostar på även rent ekonomiskt vilket kräver bra stöd även där. Med full respekt för vilket beslut han än tar så har han uträttat en hel del stordåd genom åren! Vi glömmer aldrig hans VM-medaljer, ett i lag och två individuella, det senaste från Åre 2007, och han har deltagit i fem olympiska spel vilket han torde vara tämligen ensam om i svensk alpin skidåkning.

Just nu lapar han sol på Hawaii med familjen och sannolikt ägnar han en och annan tanke åt framtiden. Vi får vänta och se vad det blir för beslut!

Inga kommentarer: