Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

lördag 17 april 2010

Fina prestationer i Björkliden idag!

I helgen sitter jag för ovanlighetens skull hemma utan pjäxor på fötterna men jag kan inte annat än tänka alpint i alla fall. Upplevelserna i Björkliden gör sig fortfarande påminda och intresset för hur det går för våra norrbottningar och övriga är stort.

Låt mig inleda med att betona tuffheten i dagens storslalom. Backens falhöjd på drygt 350 meter rymmer ca 50 käpp och det är bra många fler än man får in på Vallsberget i Piteå ;-). Om man vill ha fart med sig brukar den sluta på 18 käpp... Jag antar att mjölksyran gjorde sig påmind idag.

Dagen till ära rapporteras sol och tjejerna startade först på morgonen i vanlig ordning. Norrbottens två bästa åkare på tjejsidan blir Kåbdalistjejen Rebecka Gunnarstedt och Luleås Natalie Hermansson, för övrigt veckans bloggare i Kuriren. Båda tjejerna är nöjda med dagen och det är särskilt intressant att studera deras andra åk, som är riktigt bra!

Rebecka slutar på 14:e plats och Natalie, som är född 1993, slutar på 16.e plats. Vinner gör fjolårets SM-drottning Kajsa Kling och Anja kommer 4:a.

I andra åket har Rebecka 5:e tid med 1:18,08! I mellantiden är hon 0,8 SEK snabbare än Anja! Hon slutar 0,05 SEK före i mål! Kanonprestation vilket sitter som en smäck så här i slutet av säsongen! Natalie har 11:e tid i andra åket och även detta, en kanonprestation! Umeås Malin Selling, vinnare av USM 2008, ligger mycket bra till efter första åket och blir totalt 11:a vilket är superbra för en tjej på 17 år i detta starka startfält!

Rebecka Gunnarstedt har levererat mycket bra resultat tidigare i veckan då hon blev 4:a i äldre junior-SM i störtlopp, endast 4:a försmädliga hundradelar från tredjeplatsen. Framför sig har Rebecka bara juniorlandslagsåkare och efter sig lämnar hon också några av samma kategori, bl a årets stjärnskott Sara Hector och Rättviks Nathalie Blom. Vinner gör supertalangen Emelie Wikström som sannolikt går in i A-landslaget nästa säsong. Emelie är 2 SEK snabbare än Rebecka på en och en halv minuts åkning vilket ger Rebecka betyget, bra kört! Våga vara tuffare nästa gång så sitter det som en smäck!

Stort Grattis tjejer!

Inga kommentarer: